Komoly fejfájások elé nézhet az Apple vezetősége

HusztiD 2019.09.20. 15:55 Apple, Kiemelt hírek, Steve Jobs, Tim Cook 1 db 814

Tim-Cook-Apple-fall-keynote-September-2019-780x439

Ha egy nagyvállalat irányításáról beszélünk, akkor ott a vezetőknek folyamatos kihívásokkal kell szembesülniük. Mint tudjuk, az almásokat nem olyan rég hagyta ott Angela Ahrendts és lassan Jony Ive is, vagyis pontosan azok a vezetők, kiket sokáig Tim Cook utódjának tartottak.

Az Information számára egy meg nem nevezett, korábbi Apple vezető beszélt kicsit. A beszámoló alapján eléggé nagy baj, hogy az említett két személy távozott, hiszen az ő feladataikat ezentúl más vezetők fogják ellátni. Aki eddig Angela és Jony számára jelentett, azok ezentúl másnak fognak. Például kiderült, hogy Dierdre O’Brien, aki nem mellesleg több, mint 30 éve van az Apple-nél, vette át Angela helyét. Nem elég, hogy megkapta az új feladatkört, de ezzel együtt immáron 23-an jelentenek számára az aktuális fejleményekről.

Ha a vállalat COO-ját, Jeff Williamst nézzük, akkor ő a második lefoglaltabb vezető, de számára csak 10 ember jelent időről időre a projektjeiről. Jeff például két olyan személyt is megkapott a dizájn csapatból, kik korábban Jony Ive keze alá tartoztak. Arról egyébként nem szólnak az Information hírei, hogy O’Brien hány embert örökölt meg pluszban Angelától.

Ha a struktúrát nézzük, akkor az Apple több, mint 84 ezer embert foglalkoztat, s összesen csak 115 olyan felső vezető van, kik Tim Cook számára jelentenek. Amennyiben a Microsofthoz viszonyítunk, akkor ők 74 ezer embert alkalmaznak, melyek között 546 vezető van, kik egyenesen a CEO-nak jelentenek.

Ha ezen arányokat nézzük, akkor láthatjuk, hogy az Apple szinte ötödannyi vezetővel visz el a hátán tízezerrel több embert. Az információk alapján ezt a modellt még anno Steve Jobs vezette be, ugyanis az egykori CEO úgy hitte, hogy kevesebb vezetővel sokkal eredményesebbek tudnak lenni. A meg nem nevezett ex-vezető szerint ez nem jó modell, ugyanis csak újabb fejfájásokkal találhatja szembe magát az Apple jövőbeli vezetősége.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Laca - 2019.10.31. 10:03

    Nyilvánvaló, hogy az a struktúra, amit az alapító kitalált, az nem jó… Mindíg vannak “okosabb” emberek, akik kitalálnak ilyeneket a nélkül, hogy megnéznék a statisztikákat. Nem az lehet inkább a baj, hogy maguk a felső vezetök alkalmatlanok? Én ugyanis nézem a statisztikákat Jobs halála óta, és siralmasak! Nem a tőzsdei grafikonokra gondolok, mert az Apple már egy Hedge Found, ahogy a brókerek mondják…

Szólj hozzá Te is!