Ismét több ezer felhasználói adatot szivárogtatott egy Facebook-os alkalmazás

HusztiD 2019.06.17. 15:55 iPhone 0 db 345

Facebook-Onavo

Ha Facebook, akkor folyamatosan olvashatunk velük kapcsolatosan híreket, s sajnos a legtöbb esetben mindig valami olyan dolog derül ki, hogy mennyi felhasználói adat szivárgott ki. Sajnos ezúttal sem történt másképp, hiszen több, mint 180 ezer alapvető adatot sikerült kiszivárogtatni harmadik felek számára.

A TechCrunch beszámolója alapján az Onavo alkalmazás, melyet később Facebook Research-re neveztek, számos alapvető adatot szolgáltatott ki, mint a felhasználók nevei, email címei vagy éppen telefonszámai. Az esetben 187 ezer ember volt érintve, melyek közül 31 ezren amerikai felhasználók, míg a maradék az indiaiakat érinti. További érdekesség, hogy az amerikai piacon 4 300 tinédzser adata is kiszivárgott.

Arról nincs szó, hogy hogyan szivároghattak ki a felhasználói adatok az úgynevezett harmadik felek számára, egy olyan alkalmazástól, mely lényegében ingyenes, megbízható VPN-t szolgáltatott, még mielőtt leállították volna – legalábbis így reklámozták.

Az eset nem most volt, hanem hónapokkal ezelőtt, de a rendelkezésre álló információk alapján, ahogy kiderült a dolog, az Apple azzal a lendülettel törölte az alkalmazást az App Store-ból.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!