Az Intel már a következő hónapban megkezdi az Ice Lake processzorok leszállítását

HusztiD 2019.05.10. 12:55 Egyéb 0 db 83

Intel-Core-1480x740

Az Intel a befektetőik számára megerősítette, hogy következő hónaptól elkezdik a 10nm-es processzorok, az Ice Lake kódnéven futó chipek leszállítását. Ahogyan lenni szokott, első körben a mobil eszközökben és laptopokban köszönnek ránk vissza a chipek, az idei év végén pedig érkeznek az asztali PC-kbe szánt OEM kiadások.

Ami az Apple-t illeti, egyelőre nem tudni, hogy az idei MacBook modellek megkapják-e az Intel legújabb chipjeit. Egyelőre az is kérdéses, hogy mikor frissíti a felhozatalát a kaliforniai vállalat, de talán legkésőbb őszig sor kerül rá. Korábban nem egy pletyka volt, mely alapján az almások 2020-21-ben átállnak az ARM alapú chipekre, így feltehetően az idei laptopok még az Intel processzoraival lesznek felszerelve.

Érdemes megemlíteni, hogy az Intel 2021-re tervezi a 7nm-es chipek leszállítását, így biztosan nem fognak unatkozni a közeljövőben. Ami pedig az új Ice Lake processzorokat illeti, háromszor jobb vezeték nélküli sebességet, kétszeres videó kódolást és grafikai teljesítményt ígérnek, ami mellett közel háromszor gyorsabb lehet a mesterséges intelligencia.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!