Több, mint 2,5 milliárd dollárt spórol meg csak az idei évben az M1 chipnek köszönhetően az Apple

HusztiD 2020.11.19. 09:55 Apple, Kiemelt hírek, Mac 0 db 269

Screen-Shot-2020-11-10-at-13.23.25-PM

Az Apple nem olyan rég mutatta be az első olyan Mac modelljeit, melyben az új M1 chipjük debütált. Teltek a napok, majd megjelentek a gépek, az első szerencsés felhasználók pedig már az új masinákat nyúzhatják. Az első tesztek alapján ígéretes, amit az almások csináltak, azonban ez még nem minden.

Az IMB AI egyik elemzője, Sumit Gupta osztott meg egy nagyon érdekes információt azzal kapcsolatban, hogy miért is jó az az Apple-nek, hogy saját processzorokat gyárt. Ha jól számolt a szakember, akkor a kaliforniaiak nagyjából 40-50 dollár között gyártatnak le egy M1-es chipet, míg korábban az Intel alternatívái sokkal többe kerültek.

Az Apple korábban 200 dollár környékén szerezte be a MacBook Air-ben található i5-ös, kétmagos processzorokat, míg a Pro modellnél ugyanennek a négymagos változatát 250 ropiért. Ebből kiindulva úgy hiszi az elemző, hogy 8,6, illetve 5,4 millió darabszámos Air és Pro eladásokkal számolva az Apple 3,2 milliárd dollárt költött az Intel processzoraira, míg mostantól ezt 697 millió dollárra képesek redukálni.

Ne feledjük, hogy ezek csak egy elemző számításai, így nem feltétlen tükrözik ezen számok a valóságot. Amennyiben Sumit jól számolt, akkor valóban hatalmas összeget spórolnak meg még idén az almások, ezt követően pedig egyre több maradhat nekik, hiszen jóval olcsóbban képesek a saját chipjeiket legyártani, mint egy más vállalatét megvásárolni.

Figyelem! Gamer széket keresel verhetetlen áron? Jó helyen jársz!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!