Ilyen lesz az Apple 2019-es termékfelhozatala; a streamszolgáltatás pótolja a kieső iPhone eladásokat? – mi történt a héten?

HusztiD 2019.02.23. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 356

Eltelt egy újabb hét, azonban az elmúlt napokban sem igazán volt okunk unatkozni, ugyanis számos érdekesség látott napvilágot, melyek legjavát egy csokorba szedtük.

macproconcept1-800x533

Kuo: ilyen lesz az Apple 2019-es termékpalettája

Többünk kedvenc elemzője, Ming-Chi Kuo nem olyan rég osztotta meg a nagyérdeművel, hogy mit várhatunk az Apple-től az idei év folyamán. A szakember jóslatai az elmúlt évek folyamán sorra váltak be, s ha most is igazak az elemző ellátási láncon alapuló értesülései, akkor bizony izgalmas év elé nézünk.

2018-macbook-pro

Bővebben itt.

Évről évre egyre többet költünk az App Store-ban

Egyre többet költünk az Apple digitális áruházában – legalábbis ez derült ki a SensorTower legújabb felméréséből, melyben arra keresték a választ, hogy 2018. folyamán az amerikai felhasználók átlagosan mennyit költekeztek. Mint kiderült, egy átlagos iPhone felhasználó 2018-ban 79 dollárt költött alkalmazásokra, illetve alkalmazáson belüli vásárlásokra, előfizetésekre.

ios-11-app-store

Bővebben itt.

Aljas mód próbálta meg az Apple technológiáit ellopni a Huawei

Az Information nem olyan rég arról számolt be, hogy a Huawei az Apple beszállítóin keresztül próbált meg különböző titkokat ellopni, hogy később azokat a saját termékeik kapcsán felhasználhassák. Tudjuk jól, hogy az utóbbi időszakban jól pörögnek a kínai gyártó okostelefon-eladásai, azonban többször kiderült róluk, hogy hamis marketinget folytatnak, hiszen nem egyszer látott napvilágot, hogy a csúcsmodellekhez promózott képeket egy DSLR kamerával készítették.

sensor_large_2x1536799013730

Bővebben itt.

Új streamszolgáltatás elindításával lesz ismételten egybillió dolláros az Apple

Az Apple volt az első nagyvállalat, melynek sikerült elérni az egybillió dolláros piaci értéket tavaly október folyamán. Ekkor az AAPL értéke 232,07 dollár volt, mely hónapokkal később, január 3-ra 142,19 dollárra csökkent, s azóta apró léptekben, de ismételten felfelé íve az AAPL.

apple-is-now-the-most-valuable-company-in-history-5fc8fe03fd

Bővebben itt.

Egyre nagyobb léptekben növekszik az okosórák piaca

Az NDP Group új felméréssel állt elő, melyből kivehető, hogy egyre nagyobb teret hódít az okosórák és viselhetők piaca. A 2018-as novemberi adatok alapján, az elmúlt 12 hónapban összesen 61 százalékkal nőtt az okosórák szegmense.

og

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején beszámoltunk, hogy az iOS 12-ben bemutatott Képernyőidő nem igazán váltja be a hozzá fűzött reményeket, majd felmerült, hogy csak ősszel érkezhet a második generációs HomePod. Újabb információk jöttek, mely szerint egyre biztosabb, hogy 3 kamerával lesz szerelve az idei évi csúcs-iPhone, majd megtudhattuk, hogy a következő telefonokat már a kínai piachoz igazíthatja az Apple.

landscape-1505243398-new-iphone-8-promo

ís hét második felében jött a hír, mely szerint újra elérhetőek a hetes és nyolcas modellek Németországban, majd láthattunk egy kiváló magyar koncepcióvideót, hogy milyen lehet az új MacBook Pro. Végül, de nem utolsó sorban megtudtuk, hogy Magyarországon az egyik leggyorsabb a 4G szolgáltatás, majd szó esett, hogy a júniusi WWDC ’19 alkalmával mutatkozhat be az új Mac Pro.

Ezek voltak a 2019-es év nyolcadik hetének legérdekesebb hírei, s egyben történései. Ne feledjük, kicsivel több, mint egy hónap múlva ejti meg tavaszi médiaeseményét az Apple, így ennek megfelelően talán újabb izgalmas híreket kaphatunk az elkövetkezendő napok folyamán.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!