Sokkal fejlettebb Face ID-n dolgozik az Apple

HusztiD 2019.02.14. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 202

apple-iphone-x-2017-iphone-x_70

Az Apple elsőnek a 2017. őszén megjelent iPhone X-ben mutatta be a TrueDepth kamerarendszert, mely a jó öreg ujjlenyomatolvasót hivatott felváltani. Kezdetben elég sok tesztnek vetették alá a különböző szakemberek az Apple megoldását, s mint kiderült, nehezen, de ugyan átverhető.

Mint tudjuk, a Face ID 3D-ben térképezi fel az emberi arcot, ezért nem lehet egy mezei fotó segítségével átverni. Egyedül úgy voltak képesek átejteni az almások rendszerét, ha egy 3D nyomtatott arcot készítettek magukról az emberek. Ez persze valótlan teszt volt mondhatni, de a biztonsági szakemberek felhívták a figyelmet, hogy mivel kijátszható a Face ID, így a vezető beosztású embereknek nem ajánlják, hiszen könnyű célponttá válhatnak.

A jelenlegi hírek alapján az Apple folyamatosan fejleszti az előlapi kamerarendszerét, s céljuk, hogy hamarosan egy újabb, biztonságosabb utódot mutassanak be, melyet már semmivel sem lehet átverni. Egyelőre nem tudni, hogy az idei évi csúcsmodellekben helyt kap-e a második generációs TrueDepth kamerarendszer, de mi azért bízzunk benne, hogy sor kerül rá.

Érdekes, hogy az Apple lassan 1,5 éve mutatta be az arcfelismerő technológiáját, azonban a riválisok a mai napig nem voltak képesek előállni egy komoly ellenféllel. Igaz, a napokban volt arról hír, hogy a Google komoly erőfeszítéseket tesz eme irányba, azonban mire a konkurenciánál is bemutatkozhat egy hasonló arcfelismerő rendszer, addig az almások újabb szintre léphetnek.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!