A Face ID-nál is fejlettebb arcfelismerő rendszeren dolgozik a Google

HusztiD 2019.02.06. 17:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 1 db 260

apple-iphone-x-2017-iphone-x_70

Amikor az Apple 2017. szeptemberében bemutatta az iPhone X-et, akkor a vezetők elmondták, hogy a telefonban egy olyan fejlett arcfelismerő rendszer kapott helyet, melynek 1,5-2 évig nem igazán lesz kihívója. Nem csoda, hiszen az almásoknak lényegében sikerült egy XBox One Kinect-szerű szenzort egy parányi helyre összezsugorítaniuk.

A XDA Developers egy nagyon érdekes felfedezést tett az Android Q kódsoraiban: a Google egy saját Face ID rendszeren dolgozik. Elviekben a szoftver ugyanarra lesz képes, mint amire most az Apple hitelesítési rendszere: az arcunk által oldhatjuk fel a telefont, valamint ezzel erősíthetjük meg a vásárlásainkat, akárcsak az almásoknál az App Store letöltéseinket.

Mint tudjuk, számos droidos készülék van, melyekben elérhető a 2D arcfelismerő rendszer, de hamarosan képesek lesznek a 3D felismerésre is a Google által. Ezek után már csak az adott gyártóknak kell egy komolyabb rendszert belezsúfolniuk telefonjaikban. Nem utolsó sorban pedig idén májusban lesz a Google-nek egy fejlesztői konferenciája, így várhatóan ekkor több dologra fog fény derülni.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. iRon242 - 2019.02.06. 18:05

    Hát mi máson dolgozna, ugye? Hiszen az mégsem lenne hír, hogy egy FaceID-nál gyengébb rendszeren dolgozik :-)

Szólj hozzá Te is!