Az Apple szigorú szabályzásai miatt mentek perre a koreai viszonteladók

HusztiD 2018.12.19. 09:55 Apple, Kiemelt hírek 0 db 101

apple-palo-alto-california

A Korea Herald beszámolója szerint egyáltalán nem elégedettek az Apple koreai viszonteladói. Annyira nem, hogy egy csoportos pert nyújtottak be a kaliforniai vállalat ellen, ugyanis csöppet sem tartják fair-nek, hogy a boltban kihelyezett demo termékekért is fizetniük kell.

A sértett felek szerint az Apple-nek igen kemény szabályai vannak. Például a boltban minden termékből ki kell helyezni egy-egy demo terméket, ám az almások ezt nem biztosítják ingyenesen számukra, hiszen minden egyes készüléket meg kell vásárolnia maguknak a viszonteladóknak. Ezen felül azt is megszabják a kaliforniaiak, hogy mikor, milyen termékekről és hova rakjanak ki promó anyagokat, plakátokat – mondjuk ez utóbbinál érthetetlen, hogy miért támadnak egy ilyen kifogással.

Érdekes egyébként, hogy csoportosan mentek perre. Az Apple-nek valóban szigorú szabályozásai vannak, hiszen ha egy-egy helyen nem tud hivatalos boltokat nyitni, akkor a viszonteladókra tud támaszkodni. Az emberek megszoktak egyfajta minőséget, amiből nem szeretnének lejebb adni, ebből kifolyólag természetes, hogy az Apple megszab bizonyos kritériumokat a partnerei számára. Az viszont valóban más dolog, hogy a kihelyezendő demo termékek kapcsán is vaskezű a kaliforniai vállalat.

Természetesen a per akár hosszú évekig is elhúzódhat. Hogy mi lesz a kimenetele, azt egyelőre nem tudni, erre valamikor később, a jövőben derül fény.

Figyelem! Kihagyhatatlan akcióval vár rád az iDoki! Ne maradj le róla, hisz ettől neked is leesik az állad!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!