Új eljárással feltörhető az iOS 12?

HusztiD 2018.11.28. 17:55 iOS, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 511

8-passcode-tips-for-keeping-hackers-law-enforcement-out-of-your-iphone-for-good-990x464

A DriveSavers nem olyan rég egy nagyon érdekes bejelentést tett, hiszen egy olyan új szolgáltatást indítottak el, mellyel állításaik alapján képesek az Apple iOS rendszereit feltörni. Természetesen nem csak az almások rendszereit, hanem az olyan szoftverekhez is hirdetik magukat, mint az Android, Windows és BlackBerry.

A dolog már csak azért is érdekes, mivel nem olyan rég számoltunk be arról, hogy egyelőre feltörhetetlen az iOS 12. Mondjuk a DriveSavers pontos infókat arról nem adott ki, hogy melyik szoftvernél melyik verziót képesek feltörni, így az sem elképzelhetetlen, hogy az Apple részéről csak az iOS 12 előtt megjelent rendszerekhez képesek hozzáférni.

Az ígéretek alapján egy olyan új technológiát használnak, amivel képesek a zárolt telefonokról visszaállítani az adatokat. Az egyik legismertebb ilyen eszköz a GrayKey, ami az iOS készülékek Lightning portján át működik. Erre vezette be az Apple anno az USB korlátozási módot, mely lényegében annyit tesz lehetővé, hogy ha nem oldjuk fel telefonon a jelkódunkat, akkor az adott gép, melyre rákötjük, képtelen hozzáférni a rajta tárolt adatokhoz. Egyelőre nem tudott, hogy hasonló megoldást alkalmaz-e a DriveSavers csapata.

A rendelkezésre álló információk alapján általában elhalálozás kapcsán fordulnak hozzájuk az ügyfeleik, hiszen szeretnék az elvesztett hozzátartozójuk telefonjáról lementeni az adatokat. Ebben az esetben mindig megfelelő biztonsági intézkedést végeznek, így minden feltörés előtt csatolni kell a dokumentumokat, jelen esetben egy halotti anyakönyvi kivonatot, amivel igazolják a miértjeiket az ügyfelek. Magának a feltörésnek az ára 3 900 dollár, ami magyar forintban 1,1 milliót jelent.

Figyelem! Kihagyhatatlan akcióval vár rád az iDoki! Ne maradj le róla, hisz ettől neked is leesik az állad!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!