Már az Apple egyik fő beszállítója, a TSMC is érzi a csökkenő iPhone eladásokat?

HusztiD 2018.11.28. 09:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 142

apple-a12-bionic-header-wccftech.com_-2060x1163

A TSMC-ről minden Apple rajongó olvashatott, ugyanis jól tudjuk, ők gyártják le az almások részére immáron több éve az A szériás chipeket. Eddig szárnyalt a biznisz a tajvani vállalatnak, ugyanis évről évre nagyobb berendeléseket teljesítettek, most azonban csökkenésre számíthatnak.

Mióta az Apple megejtette a 2018 Q4-es pénzügyi konferenciáját, azóta kiderült, hogy többet nem árulják el hivatalosan, hogy hány millió iPhone-t fognak eladni. Ez annyira nagy negatívumként hatott a piacra, hogy mélyrepülésbe kezdett az AAPL, s sok felhasználó a vállalat vesztét látja. A Digitimes legújabb hírei további aggodalmakra adhatnak okot, ugyanis a következő pénzügyi negyedévre, tehát az októbertől decemberig tartó időszakban 14-16 százalékos csökkenéssel kalkulálnak a TSMC-nél az almások csökkentett berendeléseinek köszönhetően – már ami a bevételt illeti.

A jelenlegi pletykák arra nem hivatkoznak, hogy milyen eladásokat produkálhat az Apple az iPhone Xs és Xr modellekkel, de elviekben koránt sem pörög olyan jól a biznisz, ahogyan azt a kaliforniaiak várták. Érdemes lesz kivárni a következő év elejét, ugyanis ekkor a különböző elemzőcsapatok új számításokkal jelentkeznek, s hozzávetőlegesen megtudhatjuk, hogy hogyan zárta a karácsonyi időszakot az Apple. Apropó, a napokban megtudhattuk, hogy jövőre komoly költségcsökkentést tervez a Foxconn – talán ez sem lehet véletlen, lehet ők is tudnak valamit.

Figyelem! Kihagyhatatlan akcióval vár rád az iDoki! Ne maradj le róla, hisz ettől neked is leesik az állad!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!