Nem az Apple az egyetlen tech óriás, ki súlyos milliárdokat vesztett az elmúlt hetek folyamán

HusztiD 2018.11.22. 11:56 Apple, Egyéb 0 db 114

Tim-Cook-Money-780x536

Az utóbbi hetekben több alkalommal számoltunk be, hogy bizony eléggé hatalmas zuhanóban van az Apple. A vállalat részvényértéke október 3-án volt a csúcson, ugyanis ekkor 232 dollárt ért egy AAPL, míg mostanra már 180 dollár alá esett vele a kaliforniai vállalat. Kicsivel több, mint hat hét alatt ez több, mint 20 százalékos visszaesésnek tudható be, ami cseppet sem kecsegtető.

A Business Insider pedig egy nagyon érdekes dologra figyelt fel. A már említett október 3-i dátum óta a legnagyobb tech óriások majdnem 730 milliárd dollárt vesztettek értékükből. Ebből az Apple volt, ki legtöbbet vesztett, hiszen 6 hét alatt 231 milliárdod buktak, míg az Amazon 220 milliárdot, amit a Google követ harmadik helyen 138 milliárddal, majd a Facebook további 90 és a Netflix 48 milliárddal követ. Mindez 1,5 hónap leforgása alatt, s ezen értékekkel a tech vállalatok még Szaúd-Arábia GDP-jét is kiteszik.

Hogy pontosan mi áll a dolgok hátterében, arra sok magyarázat van, azonban Jim Cramer szakértő szerint addig nem lesz nagyobb mértékű növekedés, míg az Apple össze nem szedi magát, hiszen jelenleg ők vesztettek a legtöbbet. Hogy végül hol áll meg a csökkenés, az egyelőre megjósolhatatlan.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!