Köröket verhet az Apple-re az Amazon az elkövetkezendő évek folyamán

HusztiD 2018.08.29. 09:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 230

Bezos-796x417

Jó ideje érett a dolog, hogy az Apple átlépje az egybillió dolláros értéket. Évekkel ezelőtt az elemzők az Apple-t tartották erre a legesélyesebbnek, de az utóbbi 1-1,5 évben az Amazon neve is felmerült, hiszen az óriás úgy tör felfelé, mint a talajvíz.

Hiába voltak az elemzői számítások, az Apple-nek végül sikerült megelőznie az Amazont, ami által az almások részesülhettek elsőnek az egybillió dollár értékű vállalat megjelöléssel. Az MKM Partners elemzői szerint 2024-ig hatalmas változások zajlanak le, ugyanis az Amazon értéke ekkor 2,5 billió dollárra lesz tehető, vagyis ha helyesek a számításaik, akkor 2,5x annyit ér majd, mint jelenleg az Apple.

Ha az idei évet nézzük, akkor az Apple részvényértéke 172 dollárról indult, majd 215 fölé emelkedett fel, amivel elérték az egybilliós határt. Ez 25 százalékos emelkedésnek felel meg, de az Amazonnak ezt is sikerült felülmúlnia, hiszen ott az AMZN részvényértéke 1 189 dollárról indult, s 1904-en állt meg, ami 38 százalékos növekedést eredményezett.

Elemzők szerint, ha a hosszabb távot nézzük, akkor befektetők számára egyértelműen az Amazon lesz a jobb választás. Sajnos az MKM Partners szakijai nem osztották meg, hogy az Apple-lel mi lesz a helyzet bő öt év múlva, de remélhetően ők sem panaszkodhatnak majd. Mivel ezek csak elemzői számítások, így semmi sem kizárt, de mindenesetre érdemes lesz 2024-ben visszanézni, hogy sikerült-e elérnie az Amazonnak eme határt, melyről jelenleg csak az elemzők álmodoznak.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!