Egy izraeli szoftver képes minden Android, iOS és iCloud fiók feltörésére

HusztiD 2019.07.22. 09:55 iOS, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 1 332

tim-cook

Folyamatosan előjön a biztonság és a titkosítás az Apple-nél, ugyanis a kaliforniaiak mindig nagy hangsúlyt fektetnek a felhasználói adatvédelemre. A Financial Times értesülései alapján egy izraeli cég, az NSO Group egy olyan szoftvert fejlesztett, mely képes minden iOS készüléket feltörni úgy, hogy közben az iCloudon tárolt adatokat is lekapja – legalábbis ezt állítják.

Az ugyan nem derült ki, hogy milyen eljárást alkalmaznak a készülékek feltöréséhez. Elviekben a Pegasus szoftver képes a telefonokon tárolt összes adathoz hozzáférni, közben pedig a felhőben, az iCloudban lévő adatainkat is csendben lekapja. Hiába van valakinél beállítva a kétlépéses hitelesítés, ezt valamilyen módon képes megkerülni a szoftver.

Elviekben az új verziójú Pegasus készít egy hitelesítési tokent, s lényegében ezzel fér hozzá az adatainkhoz. Azt természetesen nem részletezték, hogy miképp képes egy olyan tokent létrehozni, generálni, ami minden felhasználónál egyedi. Illetve azt sem osztották meg, hogy mennyi időbe kerülhet feltörni egy-egy iOS, vagy Androidos készüléket.

Az információk szerint az NSO Group szoftvere csak és kizárólag kormányzatok számára érhető el, ugyanis csak az ő részükre törnek fel készülékeket. Elviekben pont arra mennek rá, hogy egy-egy bűncselekményben használt telefonon lévő adatokhoz hozzáférjenek, amivel esetenként megkönnyíthetőek lennének a nyomozások.

Természetesen az Apple-t sem kell félteni, ugyanis minden egyes iOS frissítésben sikerül valamilyen újabb biztonsági rést eszközölniük.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!