Csak nem adja be derekát India az Apple számára

HusztiD 2018.08.27. 09:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 149

apple-china-store-pudong

Aki folyamatosan nyomon követi az Apple körüli híreket, az tudhatja jól, hogy az Apple immáron több éve próbálja célba venni Indiát, de mindeddig sikertelen volt. Elég csak a legutóbbi negyedéves eladásokat megnézni, hiszen azok remekül tükrözik, hogy a kaliforniaiak mindösszesen egy százalékos megoszlást értek el az ezen a piacon eladott okostelefonok megoszlásából.

A Bloomberg értesülései szerint az Apple-nek továbbra sem sikerül zöld ágra vergődnie India kormányával, így nem tudnak saját boltot nyitni. Erről nem olyan régen voltak pletykák, hogy több nagyobb városban tervez saját bolthálózatot indítani a vállalat, azonban a mostani hírek alapján az almások olyan partnereket keresnek, kik valóban képesek a prémium viszonteladói üzletek fenntartására. Ha minden igaz, akkor hamarosan több nagyobb városban is megnyílnak az első hivatalos APR üzletek.

Mi a baj Indiával? A számok azt mutatják, hogy az ázsiai ország egy hatalmas kiaknázatlan terület, amit szeretnének célba venni az almások. Mivel a vállalatnak nincs saját boltja, s hivatalos viszonteladói sincsenek, így nem képesek tartani a lépést. Ergo ezt arra kell érteni, hogy nem tudnak saját akciókkal előállni, amivel fellendíthetik az eladásokat.

Sajnos Indiában egy nagyvállalat csak úgy indíthat saját bolthálózatot, ha az ott eladott/kínált termékek legalább 30 százalékát Indiában állítják elő. Ennek kapcsán számos kezdeményezése volt a kaliforniai vállalatnak, de eddig hiába minden, csak nem sikerül saját Apple Store-okat nyitniuk.

Kíváncsian várjuk a további fejleményeket, hogy az új prémium viszonteladók által mire lesznek képesek a kaliforniaiak.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!