Két éven belül ARM-re válthatja az Intel chipjeit az Apple

HusztiD 2018.08.22. 09:55 Egyéb, Kiemelt hírek, Mac 0 db 220

2d70c751014667.58dfac7125508-copy

Nem idegen az az állítás, hogy a jövőben egy az egyben lecseréli az Intel processzorait az Apple a Mac termékeiben. Ezúttal maga az ARM osztott meg egy ütemtervet arról, hogy mire számíthatunk az elkövetkezendő években, s eddig nagyon jól hangzanak az ígéretek.

Az előzetes hírek alapján az ARM képes éves szinten több, mint 15+ százalékos gyorsulást hozni, s ha minden jól megy, akkor két év múlva, 2020-ban már az Intelt is sikeresen megelőzik teljesítményben. Mindez nem okozhat meglepetést, hiszen jövőre már a 7 nanométeres Deimos, majd a következő évben az ugyanezen gyártástechnológiával használt Hercules kódnéven emlegetett processzorokat kívánják piacra dobni, melyektől nagy reményeket várnak.

Természetesen a tech világ egyből elkezdett találgatni, hogy az Apple mikor váltja le az Intelt. Pontosat ugyan még nem tudni, de a feltevések szerint erősen esélyes, hogy két év múlva már teljesen az ARM chipekre támaszkodik a kaliforniai vállalat, akik képesek lehetnek energiatakarékosabb és egyben erősebb chipeket gyártani, mint az ős-rivális, az Intel.

Ha az Apple tényleg beadja a derekát, s váltani fog, akkor az számos problémát felvethet majd, így ebből kiindulva is érdekes az elképzelés. Például mi lesz az eddigi szoftver támogatottsággal, illetve azokkal, akik egy Windows alapú rendszert is futtatni szeretnének Mac-en? No és a programok, melyek az Intel chipjeihez lettek optimalizálva? Megannyi kérdés, mely megválaszolásra vár, de reméljük sikerül az almásoknak mindent megoldaniuk.

Szerintetek valóban összejöhet, hogy teljesen elhanyagolja az Intel processzorait az Apple?

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!