Kevésbé népszerűek az újabb iPhone modellek, mint a hetes széria tagjai

HusztiD 2018.08.03. 14:55 iPhone 0 db 213

iphone-8-iphone-8-plus-iphone-x-image-001

A jól ismert CIRP jóvoltából készült egy új felmérés, melyben arra keresték a választ, hogy az idei év második negyedévében eladott iPhone modellek között milyen volt modellekre lebontva a megoszlás. A felmérésből kiderült, hogy ezúttal bizony nem a csúcsmodell volt a legkelendőbb a felhasználók körében, hanem az előző év szeptembere folyamán megjelent iPhone 8 Plus.

Az áprilistól júniusig terjedő időszakban az Egyesült Államokban az iPhone 8 Plus az eladott almás telefonok 24 százalékáért volt felelős, miközben az iPhone X 17, illetve az iPhone 8 13 százalékot ért el. Ha az egy évvel ezelőtti időszakhoz hasonlítunk, akkor hatalmas differenciát láthatunk. Az említett három modell összesített megoszlása 54 százalékot tett ki, míg egy évvel ezelőtt csak az iPhone 7 és 7 Plus duója 80 százalék fölötti eredményt ért el. Mondjuk ha most is hozzá adjuk a hetes modelleket, akkor épp annyit kapunk, mint amit egy évvel ezelőtt produkált a szóban forgó két modell. Az alábbi diagramon egyébként jól látszik, hogy viszonylag továbbra is népszerűek voltak a hetes modellek a legutóbbi negyedévben.

Screen-Shot-2018-07-25-at-3.37.41-PM

Nyilván érdemes lesz megnézni a megoszlásokat a következő negyedévben, illetve ezt követően lesz ez csak igazán érdekes, mikor az Apple végre bemutatja az idei évi modelljeit.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!