USB C szabványra cseréli az iPhone Lightning csatlakozóját az Apple

HusztiD 2018.06.13. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek, Pletykák 4 hozzászólás 1 176

iphone-x-usb-c

Az Apple immáron több, mint 6 éve használja iOS készülékeiben a saját maguk által bevezetett Lightning csatlakozót. Mindez azonban véget érhet a Digitimes legújabb értesülései szerint, ugyanis ha minden igaz, akkor a 2018-as modellektől kezdve immáron USB C szabványra fognak váltani.

A kaliforniai vállalat még a 2012-ben kiadott iPhone 5-ben mutatta be elsőnek a mai napig használatos Lightning kábelt. Előtte az úgynevezett 30 pin-es csatlakozót alkalmaztak, mely sokkal nagyobb volt. A Lightning csatlakozó bevezetésével viszont több helyet spóroltak meg, mely lehetővé tette, hogy a felszabadult helyre becsempésszék a Taptic Engine-t, illetve a gyorsabb adatátvitel és töltés egyaránt elérhetővé vált a Lightning által.

Természetesen sokszor közöl le kétes infókat a Digitimes, így a mostaniról sem tudni, hogy igazak-e. Mindenesetre nem ez az első olyan pletyka, mely azt állítja, hogy belátható időn belül váltani fog az Apple. Ha megvizsgáljuk a piacot, akkor láthatjuk, hogy a konkurens droidos készülékek java része már az USB C csatlakozóval van felvértezve, miközben az Apple még mindig a saját szabványát használja.

Számos előnnyel jár majd, ha tényleg váltanak az almások, de ez ugyanakkor egy hatalmas problémát is felvet. Mi lesz a már megvásárolt kiegészítőkkel? Kukázhatjuk őket? Nyilván nem, de erre biztosan lesznek különféle adapterek, melyekkel problémamentesebbé tehetjük az átállást.

Szerintetek valóban eljött az ideje, hogy USB C-re váltson az Apple?

Figyelem! Betört a kijelződ? Ne feledd, kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. Sagara - 2018.06.13. 10:38

    Lesz egy elírási hiba a Tamtic Engine helyett, Taptic Engine. :)

    • HusztiD - 2018.06.13. 18:11

      Köszi, javítottam! :)

  2. M - 2018.06.13. 13:33

    Aztan majd sorba tornek bele a telefonba kicsi csatik minta uUSB csatlakozoknal, a lightingnak ez az egy jo tulajdonsaga van, h kb olyan mint egy jack dugo nincs pluszba rajta egy plussz resz ami letorjon/letorhet

  3. Istvan - 2018.06.14. 19:30

    Nem jot el az

Szólj hozzá Te is!