Újabb szinte emeli a kiterjesztett valóságbéli funkciókat az iOS 12-ben az Apple

HusztiD 2018.06.04. 12:25 iOS 0 db 538

apple-iphone-x-2017-iphone-x_74

Órákra vagyunk az idei év egyik legjobban várt eseményétől, a WWDC ’18-tól, ahol az Apple bemutatja legújabb szoftvereit. A Reuters nem olyan régen pedig egy nagyon érdekes hírről számolt be, mely alapján tudják, hogy milyen újdonság mutatkozik be az iOS 12-ben.

Mint tudjuk, az Apple tavaly mutatta be az ARKit keretrendszerét az iOS 11-ben, s most hamarosan bemutatkozik ennek a továbbfejlesztett változata. Az oldal értesülései szerint az új keretrendszer egyik kiemelkedő funkciója lesz, hogy ezentúl akár két felhasználó is megoszthatja egymással ugyanazt a kiterjesztett valóságot más-más szemszögből. Ezt lényegében úgy kell elképzelni, ha az egyik ismerősünkkel egy helyen vagyunk, majd ő az ARKit-et támogató program segítségével megjelenít valamit telefonja kijelzőjén, akkor az a felépített virtuális világ ugyanúgy elérhető lesz a mi telefonunkon egyaránt, de persze a mi szemszögünkből.

Az Apple ezen megoldáshoz természetesen a felhőt fogja segítségül hívni. Lényegében mondhatjuk azt, hogy ez olyan alkalmazásoknál lesz hasznos és egyben érdekes, amelyek majdan támogatni fogják a funkciót. Leginkább játékoknál tudjuk elképzelni, ahol valós időben oszthatjuk meg egy barátunkkal ugyanazt az élményt.

Ne feledjétek, este 7-től mindenre fény derül!

Figyelem! Betört a kijelződ? Ne feledd, kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!