Nagy gázban lehet a pillangó mechanikás MacBook és MacBook Pro modelljeivel az Apple

HusztiD 2018.05.16. 17:55 Kiemelt hírek, Mac 0 db 471

mpb-15-2016-touchbar

Bő egy hete számoltunk be arról, hogy lelkes felhasználók petíciót indítottak annak reményében, hogy az Apple hívja vissza az összes olyan MacBook és MacBook Pro modelljét, melyben az új pillangó mechanizmusra épülő billentyűzetek találhatóak meg. Nem telt el sok idő, ugyanis az Észak-Kaliforniai kerületi bíróságon máris pert nyújtott be ellenük Zixuan Rao és Kyle Barbaro.

Természetesen a sértett felek itt is a 2015-ben, vagy azután megjelent MacBook, illetve a 2016-tól elérhető MacBook Pro modellek új pillangó mechanizmusos billentyűin akadtak meg. A leírás szerint maga a billentyűzet hamar tönkre megy, ugyanis amint egy kis por kerül alá, úgy hamarosan beragadnak, s később nem reagálnak a leütésekre. Ezáltal a leglényegesebb működését sem tudja teljesíteni, a bevitelt.

A további állítások szerint az Apple már a 2015-ös MacBook modellek piacra dobását követően tudott a problémáról, ugyanis ekkoriban több negatív kritika érkezett vissza hozzájuk. Erre fel egy évvel később kiadták a MacBook Pro masinákat, melyek ugyanezzel az újabb generációs klaviatúrával lettek felszerelve.

12-inch-macbook

Egyébként Barbarónak volt egy személyes esete, amikor 2017. szeptemberében a Genius Barba vitte az akkor még garanciális laptopját. Akkor a szaki megállapította, hogy vannak olyan billentyűzetek, melyek abszolút nem reagálnak. Egy hetet töltött szervizben a MacBook, majd három hónap használat után ismételten fennállt a probléma ugyanazoknál a billentyűknél. Ezt követően újra elment a Genius Barba főhősünk, azonban akkor jelezték neki, hogy 700 dollárjába fog kerülni megjavítani a problémát, mivel lejárt a jótállása.

Mindezek tekintetében nem csoda, hogy megtámadták az almásokat. A kérdés természetesen az lesz, hogy mikor lesz előrehaladás az ügyben, illetve hogy mire fogják kötelezni az Apple-t. Ne feledjük, hogy a múltkori petíció is sikeresnek nevezhető, hiszen immáron több, mint 25 ezren írták alá. Várjuk a fejleményeket!

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!