Visszahívatnák az összes pillangó mechanikás billentyűzettel ellátott MacBook Pro modelleket

HusztiD 2018.05.07. 17:55 Egyéb, Kiemelt hírek, Mac 0 db 505

mpb-15-2016-touchbar

Az Apple a 2015-ös MacBook modelleknél vezette be az új, úgynevezett pillangó mechanizmussal ellátott billentyűzetét. Korábbi modellekben lévő eljárást ollós mechanizmusnak nevezték, s a különbség az, hogy a pillangós által nem csak 40 százalékot spórolnak meg vastagságban, de elviekben sokkal jobb és érzékenyebb.

A 2016. folyamán bemutatkozott új MacBook Próba ugyanezt az eljárást integrálta az Apple, s ha ellátogatunk a fórumokra, akkor egyre többen panaszkodnak rájuk az idő múlásával. Ha mindez nem lenne elég, akkor még egy petíciót is indítottak ez ellen, amelyben arra köteleznék az Apple-t, hogy hívjon vissza minden olyan MacBook-ot, melyben ez a billentyűzet található, illetve cseréljék ki az egész klaviatúrát egy olyan új mechanizmusra, amely nem fogja egy éven belül felmondani a szolgálatot.

Magát a petíciót Matthew Taylor indította el, aki 1981. óta használ különféle Mac-eket. Amikor másfél évvel ezelőtt megjelent a 2016-os MacBook Pro széria, akkor azonnal lecsapott egyre, viszont egy év elteltével azt vette észre, hogy az L billentyű folyamatosan beragad. Ezt követően az Apple-höz fordult, akik természetesen cserélték számára az adott billentyűt, azonban egy hónap múlva ismételten ugyanezzel a problémával szembesült. Természetesen mellette más karakterek is kezdtek beragadni.

2C4E74B2-FBA9-4AF4-B8C0-82FA2FEB306C-780x240

A petíciót a napokban tették közzé, s az első nap leforgása alatt több, mint ezer ember csatlakozott hozzá, azóta pedig a tízezret is meghaladták. Ha csak ebből kiindulunk, akkor láthatjuk, hogy nem igazán nevezhető kicsinek a probléma, ugyanis több ezer felhasználót érinthet. Hogy mi lesz a vége, az nem tudott, de ismerve az Apple-t, nem fogják visszahívni az érintett MacBook Pro modelleket, illetve emiatt egy olyan új mechanizmust sem fognak tudni egyhamar megálmodni, amivel képesek lesznek az említett problémát javítani.

Esetleg a következő egy-két évben érkezhetnek olyan MacBook modellek, ahol egy újabb eljárást alkalmaznak, de ennél többre nem biztos, hogy számíthatunk.

Közületek van olyan, aki egy újabb modellel rendelkezik, s érintett a problémában?

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!