iPad orientált frissítéseket kap az iOS 13

HusztiD 2018.05.07. 15:55 iPad 0 db 250

ipad-pro-97

Az Apple hivatalosan a következő hónap elején, a WWDC ’18 konferencia berkein belül mutatja be legújabb operációs rendszereit, melyek között ott lesz az egy jó ideje várt iOS 12. Ahhoz képest a Bloomberg egyik ismert munkatársa, Mark Gurman új infókat osztott meg arról, hogy milyen lesz a következő évben érkező iOS 13-as főrendszer iPad fronton, úgy, hogy jóformán még az iOS 12-ről is alig tudunk valamit.

Gurman belsős információi szerint az iOS 13-ra ‘Yukon’ kódnéven hivatkoznak az Apple-nél. A főrendszer újdonságai mondhatni iPad orientáltak lesznek, ugyanis a tablet számos hasznos frissítést fog kapni. Például az iOS 11-ben bemutatkozott Files alkalmazást egészében újraszabják, ami mellett az iPad dockot, az alkalmazásváltót, a ‘húzd és ejtsd’ (drag and drop), illetve az Apple Pencil funkcionalitását is teljesen újraálmodták az almások. Ezek mellett ugyanazt az appot kétszer megnyithatjuk és egymás mellé tehetjük a multitasking által, valamint magát a kezelőfelületet is teljesen átszabják.

Ugyan érdemileg sok új infó nem szivárgott ki, de mi azt mondjuk, hogy előbb várjuk meg, mit mutatnak be az almások a következő hónap folyamán. Korábban kiderült, hogy az iOS 12-ben inkább a stabilitásra gyúrnak rá az iOS 11 problémái miatt, így nagyobb újdonságokat ezúttal nem valószínű, hogy kapunk. Mindenesetre egy hónap múlva minden kiderül, hogy milyen lesz az iOS 12, utána pedig ráérünk tippelgetni az iOS 13 kapcsánt.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!