Ming-Chi Kuo távozásával egy újabb éra zárul le az Apple történelmében

HusztiD 2018.05.02. 17:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 668

ming-chi-kuo-kgi-securities-analyst

Rendszeres olvasóink már nagyon jól ismerik Ming-Chi Kuo nevét, hiszen ő az egyedüli olyan iparág elemző, aki a legpontosabb információkat szolgáltatta az elmúlt évek folyamán. A China Times beszámolója szerint azonban jelentős változásra számíthatunk, ugyanis Kuo előző hét pénteken elhagyta a KGI-t.

A KGI-ről tudni érdemes, hogy Tajvan második legnagyobb befektetőcége, mely immáron 30 éve van piacon. Kuo az elmúlt hat és fél évet itt töltötte, s minden évben több érdekes felvetése volt az Apple-t illetően. Leginkább 2014. előtt, az iPhone 6 modellek bejelentését megelőzően szerzett magának hírnevet, ugyanis szinte minden fontosabb infót megosztott róla, amit csak lehetett. Érdekességképp pedig még azt is megjegyeznénk, hogy a KGI előtt még a sokszor kétes pletykaforrásként emlegetett Digitimes-nál is dolgozott.

Sajnos arról egyelőre nem tudni, hogy mi áll a háttérben. Egyes felvetések szerint egyenesen az Apple miatt történhetett mindez. Kuónak több kapcsolata volt a vállalat beszállítóinál, de még az sem kizárt, hogy egyenesen az Apple-nél. Az utóbbi időben pedig mint kiderült, a kaliforniaiak egyre szigorúbban veszik a szivárogtatásokat, így lehet emiatt szűntek meg kapcsolatai, melynek végeredményében otthagyta a KGI-t.

Hogy mire számíthatunk, pontosan azt sem tudjuk. A elemzőről nagyon titkolóznak a források, de elviekben mostantól több kisebb vállalatra fog koncentrálni, de természetesen mellette nincs kizárva, hogy néhanapján az Apple háza-táján is fogunk hallani érdekes felvetéseket általa. Egy biztos azonban, hogy jóval kevesebbet fogunk hallani felőle az almás híreket illetően, így talán kevésbé lesz kiszámítható, hogy milyen újdonságokra számíthatunk a vállalattól az adott évben. Ergo egy kisebb érát zárhatunk le Kuo távozásával, hiszen nekünk, felhasználóknak nehezebb lesz kiderítenünk, hogy mit várhatunk a kaliforniaiaktól.

Kuo legutóbbi latolgatásai alapján megtudhattuk, hogy három darab iPhone modellt várhatunk az idei évre. Szerinte lesz két OLED kijelzővel szerelt modell 5,8 és 6,5 colos méretben, ami mellett még egy 6,1 colos LCD-s belépőszintű telefont is bemutat a vállalat.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!