Befenyítette szivárogtató alkalmazottait az Apple

HusztiD 2018.04.16. 11:56 Apple, Kiemelt hírek 0 db 341

gold-iphone-x

A Bloomberg újabb beszámolója szerint az Apple értesítette alkalmazottait, melyben a szivárogtatás veszélyeire hívja fel a figyelmet. Sajnos, vagy nem sajnos tudjuk, hogy minden évben voltak komoly szivárogtatások, így a hivatalos bejelentések előtt nem egy olyan eset volt, hogy már hetekkel megtudtuk, mire számíthatunk.

Ennek kíván véget vetni a kaliforniai vállalat, így egy belső emlékeztetőt küldött az alkalmazottak számára. Az Apple jelezte, hogy ha bárkit rajta kapnak azon, hogy a hivatalos bejelentés előtt kiszivárogtat egy-egy terméket, vagy szoftvert, akkor azt nem csak azonnali hatállyal kirúgják, de kivizsgálást kezdeményeznek, ami negatív kihatással lesz rájuk, hiszen a többi, jövendőbeli munkahely sem fogja jó szemmel nézni azokat, kik ehhez hasonló dolgokat műveltek. Előző évben egyébként közel 30 esetet lepleztek le.

Az almások egyébként a tavalyi iOS 11-es esetet hozták fel példának. A szeptemberi iPhone event előtt egy alkalmazottuk kiszivárogtatta az iOS 11 GM változatát azt remélvén, hogy nem fogják elkapni. A szoftver GM verziója számos titkot rejtett magában, mely például rámutatott az iPhone X-re és annak várható újdonságaira, mint a Face ID-ra vagy Animojira. Végül napokon belül elkapták a szivárogtatót, majd azokat egyaránt, kik közreműködtek ennek lebonyolításában.

face-id

Az utóbbi években egyébként nem egy olyan hírről olvashattunk, hogy az Apple mindig erősíti biztonságát. Sajnos akármennyire is próbálják, mindig lesznek hasonló esetek, de az alkalmazásukban lévő biztonsági szakértőknek és nyomozóknak köszönhetően könnyedén kiderítik, hogy ki, avagy kik állnak egy-egy nagyobb balhé mögött.

Nem csak az Apple-nek, de bármely más vállalatnak is kritikus lehet, ha a hivatalos bejelentés előtt fontos információk szivárognak ki a termékekről és szoftverekről. Minél nagyobb egy vállalat, annál felkapottabb a médiában, így sok esetben negatív kihatással lehetnek rájuk a szivárogtatások.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!