16K-s AR/VR headset-en dolgozik az Apple

HusztiD 2018.04.30. 11:56 Apple, Egyéb 0 db 215

hardlight-vr-suit-dont-just-play-the-game-feel-it

Az utóbbi években az Apple egyre nagyobb hangsúlyt adott az AR és VR párosára. Mi több, az iOS 11-ben elérhetővé tették az ARKit keretrendszert, melynek köszönhetően a fejlesztők érdekes új alkalmazásokat készíthetnek. Ezúttal viszont arról szólnak a hírek, hogy egy ígéretes headset-en dolgoznak a kaliforniaiak.

A CNET arról számolt be, hogy az Apple egy olyan AR/VR képes terméken dolgozik, mely képes a 16K-s felbontásra úgy, hogy még csak egy Mac, vagy egy iPhone sem kell hozzá. Mondhatjuk tehát, hogy egy teljesen önálló kiegészítő lesz. A vállalat T288 kódnéven hivatkozik a kiegészítőre, s összesen két darab 8K-s kijelző lesz benne. Ha minden jól megy, akkor valamikor 2020. folyamán mutatják be az almás logóval ellátott headset-et.

Természetesen kicsit még messze van a dátum, de addig még úgyis hallani fogunk újabb pletykákat. Korábban is voltak ehhez kapcsolódóan hírek, illetve az úgynevezett AR okosszemüvegről is röppentek fel szóbeszédek. Kíváncsian várjuk, hogy végül mit sikerül összehoznia az Apple-nek.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!