Csalódott az Apple. Mi lesz veled iPhone X?

HusztiD 2018.04.30. 15:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 723

iPhone

Amikor az Apple bejelentette az ezer dolláros iPhone X-et, akkor az egyik szemünk sírt, míg másik nevetett. Igazából ez elmondható volt a felhasználói fogadtatásra is, ugyanis sokan egyenesen rablásnak tartották a telefon ezer dolláros kezdőárát. Most, hogy a megjelenés óta eltelt hat hónap, így az Apple is másképp vélekedik.

A Fast Company legutóbbi beszámolója szerint az almások meglehetősen mellé lőttek a csúcsmodellel. Az előző év utolsó negyedévében nagyon jól pörögtek az iPhone X eladásai, hiszen 27 milliót passzoltak el belőle. Ebben a negyedévben egyébként is jól zárt az Apple, hiszen összesen 77,3 millió telefont sikerült eladniuk világszerte. A jelenlegi értesülések szerint a januártól márciusig terjedő időszakban mindösszesen 8 millió iPhone X-et sikerült leszállítaniuk. Ez pedig egyáltalán nem nevezhető jó aránynak.

Az Apple az előző év végére mindent bevetett annak érdekében, hogy a lehető legtöbb darabszámot gyártsák le a csúcsmodellből, azonban annyira túllőtték magukat, hogy jelenleg egy csomó telefon van náluk raktáron (pontos számokról sajnos nem számolt be a Fast Company). Az idei évben nagyon minimális mennyiséget rendeltek be, de még ez is soknak tűnik, hiszen egyszerűen nem tudják eladni ezer dolláros áron.

_1518084713

Apropó, ezer dollár… Az információk szerint az Apple szembesült azzal, hogy nagyon túlárazta a telefont, hiszen a statisztikák alapján koránt sem mutatkozik akkora kereslet a telefon iránt, mint várták. A forrás szerint ebből kifolyólag nem lenne meglepő, ha a 2018-as iPhone modellek egy sokkal barátibb árszabást kapnának.

Mi mindenesetre kíváncsiak vagyunk, hogy miről számol be a 2018 Q2-es pénzügyi konferencián az Apple. Nyilván csak az összesített iPhone eladásokról fognak beszélni, arról nem, hogy nagyjából milyen arányban kelhetett a csúcsmodell.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Joci - 2018.04.30. 23:50

    Lehet csalódottak, de hogy nem lesz olcsóbb telefonjuk az biztos…. A profit és a részvényesek az elsők…. Minden más utána jöhet csak

  2. Sebők István - 2018.05.01. 08:06

    Ez igy igaz!

Szólj hozzá Te is!