2018 a változás éve – idén végleg elköszönhetünk a Touch ID-től

HusztiD 2018.04.12. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 5 hozzászólás 640

iphone8plus-product-red_front_041018

Amikor az Apple tavaly szeptemberben bejelentette az iPhone 8 okostelefonokat, s mellette az új csúcsmodellt, az iPhone X-et, akkor egyértelműen látszott, hogy milyen irányba mennek tovább. Mondhatni innentől kezdve már meg vannak számolva a korábbi Home gomb és Touch ID-val szerelt iPhone modellek napjai, ugyanis a jövőben egy teljesen új irányt vesz a kaliforniai vállalat.

2018-ban az iPhone modellek mindegyik elhagyja a Touch ID-t – legalábbis ezt állítja a legtöbb elemző. Ezúttal az RBC Capital egyik szakértője, Amit Daryanani szedte egy csokorba, hogy mire számíthatunk az idei évben az Apple-től. Ahogyan a korábbi pletykák, úgy mr. Amit szerint is három telefont várhatunk. Két felsőbb kategóriás, OLED kijelzővel szerelt modell és egy LCD panellel felvértezett telefont jelenthet be Tim és csapata.

Az elemző szerint az iPhone X utódja, az úgynevezett iPhone Xs lesz, ami a mostani telefonhoz képest szintén OLED kijelzővel kerül piacra. Nagyobbik testvére a 6,5 colos, szintén OLED-es iPhone Xs Plus lesz, de mellette még egy 6,1 colos LCD kijelzővel felvértezett modellt is kiadnak az almások. A hozzáértő úgy hiszi, hogy mindegyik telefonból kinyírja a jó öreg Touch ID-t az Apple, s innentől kezdve helyette a 2017-es csúcsmodellben bemutatkozott Face ID-t integrálják.

kgi-2018-iphone-lineup

Az egyik legfontosabb, hogy az Apple kinyírja a Touch ID-t, az nem más, minthogy nagyobb hely áll majd a tervezők rendelkezésére. Ergo nagyobb kijelzőfelületet kapunk kisebb kávával, akárcsak az iPhone X esetében. Amit szerint ott van például az iPhone X, ami fizikálisan nem sokkal nagyobb, mint az iPhone 8, azonban a kijelzője sokkal nagyobb, köszönhetően a széltől szélig terjedő, csökkentett kávájú kialakításnak. Nem utolsó sorban pedig az 5,8 colos modell lesz a legkisebb, ami elérhető lesz ősszel az Apple kínálatában az idei telefonokra nézve (természetesen esélyes lehet a jövőben egy iPhone SE frissítés egyaránt, de erről most nem nagyon csicseregnek a madarak).

Pontos árazásról nem tudni semmit, de szinte minden elemző, köztük az RBC Capital szakija is egyetért, hogy csökkenteni fogja az indulóárakat az Apple, hisz a jelenlegi árszabás túl drágának minősül a felhasználók részére. Amit szerint az iPhone Xs 899 dollártól, míg a 6,5 colos nagy testvére 999-től fog indulni. A 6,1-es LCD kijelzővel szerelt telefon lóg ki egyedül a sorból, ugyanis azt nagyjából 649 és 749 dodó közé lőheti be a kaliforniai vállalat.

Természetesen iPad fronton más a helyzet, hiszen ott jelenleg is nagy előszeretettel alkalmazza az ujjlenyomatolvasót az Apple. Várhatóan az elkövetkezendő egy-két generációban még jelen lesz a Touch ID, de utána ott is várható a Face ID bemutatkozása.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

 1. FtL - 2018.04.12. 21:20

  Szerintem pont az iPad vonalon kellett volna tökèletesíteni a Face ID-t mielőtt az iPhone-ba kerül….

 2. Bigyo - 2018.04.13. 06:18

  Teljesen jol működik a FaceID, nekem semmi bajom nincs vele. Persze a telefon fölé kell hajolnom vezetes kozben, hogy feloldjam, de ez megszokható.

 3. BéDé - 2018.04.13. 09:46

  Vezetés közben nem kell telefonálni!!!

 4. vistu88 - 2018.04.13. 20:40

  Nemár… az ujlenyomat olvasó jó!
  BéDé te nem ezen a bolygon élsz:D, láttál már okostelefont? Nemcsak telefonálásra lehet ám használni…:D

 5. Bigyo - 2018.04.15. 15:11

  BéDé telefonálni lehet csak a kezedbe ne legyen. Na már most ha a kezembe lenne akkor meg nem kellene tornásznom. Egyébként a Waze megy folyamatosan rajta igy le se zár. Jo lenne egy fölső görgető csík mert sok autos dokkoló also resze belelőhetnek igy mehezkes a váltás. Már pedig hívás kozben is jo ha a latom a térképet.

Szólj hozzá Te is!