Így mentett meg egy újabb életet az Apple Watch, amelyre még a klinika eszközök sem voltak képesek

HusztiD 2017.12.18. 17:55 Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 1 354

91910585480d7af34254c6b8f89e714e

Megszokhattuk, hogy időközönként mindig kapunk egy-egy érdekes történetet arról, hogy egy Apple Watch hogyan menti meg az emberek életét. Ezúttal Scott Killain ügyvédet mentette meg az Apple kütyüje. Méghozzá nem is akárhogyan, hiszen főhősünk számos egészségügyi teszten vett részt, ahol mindent rendben találtak.

A 9t5Mac csapata számára adott Scott egy interjút. Az 50-es éveit taposó ügyvéd alaposan figyelt az egészségére, ugyanis tisztában volt vele, hogy ebben a korban nagyon érdemes figyelni. Nem olyan régen stressz-teszten is részt vett, valamint egy úgynevezett anyagcsere-edzésen egyaránt. Ezen felül számos vizsgálatot végeztek rajta, ahol mindent rendben találtak az orvosok. Főhősünk családjában nem idegen a szív betegség, ugyanis nagymamája 55 éves korában hunyt el álmában egy szívroham következtében.

Scott erre való tekintettel is figyelt az egészségére, ugyanis eléggé stresszes munkát végez, valamint örökletesség lévén félt, hogy nála is bekövetkezik az esemény. Scott leginkább az egészségügyi funkciói miatt vásárolta meg az Apple okosóráját, így nem csak napközben, de heti szinten 3-4 alkalommal az alvását is megfigyelte általa. Nagy meglepetésére egy éjszaka hajnali egy órakor a telefonja felkeltette, ugyanis a HeartWatch alkalmazás jelzett számára, hogy valami nagyon nem stimmel.

kardiaband

Scott korábbi felmérései alapján éjszakánként átlagban 49 volt a szívritmusa, azonban ezen az éjszakán 121-re kúszott fel, ami már szívrohamra enged következtetni. Főhősünk nem volt rest, gyorsan tárcsázta a segélyhívót. A kórházban végeztek rajta egy EKG tesztet, de az semmit nem mutatott ki, hiszen az eredmények alapján az orvosok mindent rendben találtak. Természetesen ez nem hagyta nyugodni Scott-ot, így végeztek rajta egy vérvételt, ahol kiderült, hogy egy megemelkedett enzim okozta a problémát, valamint négy blokkolt/eldugult artériája van, ami súlyos problémákat vet fel.

Scott természetesen azonnal megkapta a kezeléseket, így megmenekült a szívrohamtól. Elmondása alapján nagyon örül, hogy használja az Apple Watch-ot, hiszen ha azon az este nem jelez számára, akkor könnyen lehetett volna, hogy többé már nem kell fel, akárcsak évekkel ezelőtt a nagymamája.

Főhősünk eddig drága svájci órákat hordott, de ezennel lecserélte az arzenált, hiszen sokkal többet ér számára az egészsége. Mi több, még az AliveCor által bemutatott EKG olvasásra képes karpántra is előjegyzett, hiszen szeretné magát minél nagyobb biztonságban tudni. Scott végül elmondta, hogy minden ötven év fölötti személynek ajánlja az Apple Watch-ot, hiszen nem tudni mikor menti meg életüket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!