Mostantól az EKG mérés is lehetséges az Apple Watch által

HusztiD 2017.12.04. 11:56 Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 1 708

kardiaband

Az Apple az utóbbi időben egyre jobban ásta bele magát az egészségügyi témakörbe, hiszen házon belül számos ehhez kapcsolódó kutatólaborral és kutatással rendelkeznek. Az Apple Watch képes úgymond az egészségünk és az aktivitási szintünk nyomon követésére, de eddig sajnos nem volt képes EKG mérésre. Mindez a múlté, ugyanis az AliveCor által gyártott KardiaBand-nek köszönhetően ez is megvalósult.

Az Amerikai Élelmiszer és Gyógyszerfelügyeleti hivatal (Food and Drug Administration) korábban számos Apple Watch kiegészítőt utasított vissza, azonban a KardiaBand az első olyan eszköz, amit engedélyeztek. Tudni illik, hogy a hivatalnak nagyon szigorú kritériumai vannak, így nehéz számukra megfelelni. Többek között ezért is nagy jelentőségű a mostani, hogy egy EKG mérésre képes Apple Watch szíjat engedélyeztek.

Lényegében egy olyan Apple Watch szíjról beszélhetünk, melyben egy integrált szenzor található meg. Ha erre ráhelyezzük a hüvelykujjunkat, akkor 30 másodperc alatt a KardiaBand alkalmazásával képesek leszünk egy saját EKG mérésre. Ezután az alkalmazás egyből visszajelez részünkre, hogy minden rendben van-e, avagy tapasztalt valamilyen rendellenes eltérést. Az, hogy az FDA engedélyezte a szíjat, azért jó, mert ezzel lényegében egy olyan orvosi kiegészítőt tettek elérhetővé az átlagfelhasználók számára, amely pontos visszajelzést ad, s az általa rögzített adatokat az orvosok is elfogadják.

A KardiaBand egyelőre nem kapható Magyarországon, a hivatalos amerikai ára pedig 199 dollárnál kezdődik, amihez szükséges az AliveCor egyéves előfizetése, ami további 99 dodót rejt magában. Jelentős előrelépés a mostani, így nagyon izgatottan várjuk, hogy mit hoz a jövő, hiszen nem csak a különféle gyártók, de az Apple is készíthet olyan saját kiegészítőket a jövőben, melyek képesek lesznek egy-egy újabb egészségügyi adat felmérésére.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!