Hamar megelőzte az iPhone X a nyolcas modelleket

HusztiD 2017.12.15. 12:55 iPhone 2 hozzászólás 220

iphone-x-quad

Tudjuk nagyon jól, hogy az Apple idén három okostelefont dobott piacra, melyek közül kettő, az iPhone 8 és 8 Plus másfél hónapos előnnyel indult útra szeptember folyamán. Ezt követően nem sokkal elérkezett november, s megjelent az iPhone X, melyet nagyon régóta vártak a felhasználók. A Mixpanel új felmérése szerint pedig hamar beelőzte a nyolcas modelleket a csúcskészülék.

A Mixpanelről annyit érdemes tudni, hogy van egy külön fejlesztői kit, melyeket különféle alkalmazásokba építenek bele felmérések céljából. A csapat ezen adatokból kapta meg az aktuális információkat, így kiderült, hogy jelenleg a felmérésben részt vett összes forgalomban lévő iPhone 4,76 százaléka egy iPhone X. Ez mérsékelten nagyobb megoszlás, mint amit az iPhone 8 Plus ért el a maga 3,59 százalékos, vagy az iPhone 8 a 2,78 százalékos megoszlásával.

iphone-analytics

Ha megnézzük a diagramot, akkor érdekes, hogy a korábbi modellek még egészen nagy arányban jelen vannak. Itt nagyjából 57 százalékos megoszlásról beszélhetünk, aminek köszönhetően az iPhone-ok átlagos életkora 2,5 évre kúszott fel. Természetesen az alábbi táblázat hetek múltával lesz érdekesebb, hiszen addigra nagyobb megoszlást tudhatnak majd maguknak a 2017-es telefonok, így reméljük, hogy a következő év elején is kiadnak egy hasonló statisztikát.

Ti milyen iPhone-nal rendelkeztek?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Bigyo - 2017.12.16. 21:34

    Most még 6s+ 128-as, de keddtől egy X 256-os lesz az utód.

  2. Sagara - 2017.12.16. 23:40

    8 Plus, mert sose veszek első generációs új design telefont az Apple-nel. Mindig szivas van vele…
    (pl: iPhone 4 antenna gate, sajnos én szívtam vele sokszor, iPhone 5 fekete kopott mint a rohadt élet tokban, iphone 6 bendgate, tokban sikerült deformálodni).

Szólj hozzá Te is!