Ismételten az Apple-nek támadt a Spotify

HusztiD 2017.12.15. 10:55 Apple Music, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 275

image

A Financial Times beszámolója szerint a Spotify a Deezer-rel karöltve támadta meg ismételten az Apple-t, hiszen szerintük nem éppen legális az, ahogyan eljárnak. A két szolgáltató ezúttal az EU-ban támadta meg az Apple-t és vele együtt az Amazont, akik szerint változtatniuk kell az eddig használt, nem éppen baráti stratégián.

Az Európai Bizottság elnökének, Jean-Claude Juncker-nek írt egyenesen a Spotify egyik alapítója, Daniel Ek, valamint a Deezer vezérigazgatója, Hans-Holger Albrecht egy levelet. Szerintük új szabályozásra van szükség, amely egyenlőbb esélyt biztosít a szolgáltatók számára, mivel jelenleg az olyan óriásoknak, mint az Apple, vagy az Amazon, egyeduralmuk van.

Hogy őszinték legyünk, a két szolgáltatónak az a problémája, hogy fizetniük kell a bevételeik után. Ha az Apple-ből indulunk ki, akkor ott pont nem olyan régen változott a fizetési ráta. Ha valaki egy éve fizet elő egy szolgáltatásra iOS-en keresztül, akkor 70/30 százalékos a megoszlásuk a bevétel után, azonban ha valaki több, mint egy éve előfizető, akkor ott már a szolgáltatóknak kedvez az arány, ugyanis akkor 85/15 százalékos a megoszlás az Apple és a szolgáltató között. Ergo ez annyit jelent, hogy X bevételnek a 70 avagy 85 százaléka marad mondjuk a Spotify-nál, míg a maradék 30 vagy 15 százalék megy a kaliforniaiaknak. Nyilván az Amazon esetében más arányokról beszélhetünk.

Az utóbbi opció már sokkal barátibb árnak mondható, de úgy tűnik, hogy sem a Spotify, sem pedig a Deezer nem elégedett vele. Hogy ezt illetően lesz-e bármilyen változás vagy sem, az egyelőre nem tudott. Nyilván egy új EU szabályozást behozhatnak, de ez csak az EU-ra terjedne ki, így a többi helyen nem lenne előrébb a két szolgáltató, mert ott is a már említett megoszlásokat kellene megfizetniük.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. g - 2017.12.15. 12:56

    Mocskos uzsorás Apple 30% az uzsora kamat..

  2. Attila - 2017.12.17. 11:26

    A Google- nélnsem jobb a helyzet kb. 40% !

Szólj hozzá Te is!