Már készülnek az első AR lencsék az Apple okosszemüvegéhez

HusztiD 2017.12.14. 15:55 Apple, Egyéb, Pletykák 0 db 199

smart-glasses

A Bloomberg beszámolója szerint az Apple partnere, a Quanta hamarosan megkezdi a gyártást az okosszemüvegek lencséihez. A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján a forrás egyelőre nem említi az Apple-t, mint megrendelőt, de az eddigi specifikációk alapján az Apple lehet a fő esélyes, hiszen az utóbbi időkben már megannyi pletykát olvashattunk az első AR képes almás okosszemüvegről.

Az előző év folyamán a Quanta 45 millió dollárt fektetett az izraeli Lumus-ba, akik az úgynevezett AR lencsék gyártásában szereztek tapasztalatot. Az üzletnek köszönhetően egyébként a két vállalatnak sikerült egy külön licenc szerződést írniuk, így a Bloomberg értesülései szerint emiatt jelentősen csökken majd a beszállítói árszabás, hiszen eddig még nagyon költséges volt eme technológiát legyártani. Ergo csökkennek az árak, így ha egyszer megjelenik, akkor a végfelhasználói ár is remélhetően olcsóbb lesz.

Ugyan pontos infókat még nem tudunk, de korábban Tim Cook is megszellőztetett pár dolgot, melyből arra lehet következtetni, hogy idővel belépnek az okosszemüvegek piacára. Az eddigi feltevések szerint ehhez kapcsolódik az AR, hiszen a kiterjesztett valóság segítségével emelné újabb szintre az élményt a kaliforniai vállalat.

Infók arról sajnos nincsenek, hogy mikora várható az első okosszemüeg, de feltehetően még várni kell rá legalább egy-két évet.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!