Újabb hasznos funkcióval bővül az App Store

HusztiD 2017.12.13. 13:55 App Store, iOS, iPad, iPhone 0 db 318

app-store-redesign-on-iPhone-ios-11

Mint derült égből a villámcsapás, úgy jelentette be az Apple a fejlesztők számára az App Store egyik újdonságát az iTunes Connect blogon keresztül. Mostantól a fejlesztőknek lehetőségük van élniük az előrendelési funkcióval, amivel felmérhetik, hogy mekkora igény mutatkozik első körben az alkalmazásaikra, valamint az állításuk szerint így kevésbé lesznek leterheltek a szerverek a megjelenés napján.

Az új funkciók csak az újonnan megjelenő alkalmazásokra lesznek érvényesek, meglévő programok frissítéseinél nem lesznek elérhetőek. Eme újdonságnak köszönhetően a fejlesztőknek 2 és 90 napon belüli dátumot kell kitűzniük a megjelenésre. Újdonság ez ugyan, de az Apple már tavaly bemutatott egy hasonló funkciót, mielőtt a Nintendo kiadta volna a Super Mario Run-t, ugyanis az almás áruházban ez volt az első olyan játék, mely ténylegesen előrendelhető volt.

Nyilván az új funkciónak köszönhetően a fejlesztőktől is váratunk előrendelői akciókat, s nem kizárt, hogy a korai felhasználók akik előjegyeztek, valamivel olcsóbban kapják meg az adott alkalmazást, esetleg extra tartalmak válnak számukra elérhetővé. Valamint azt se feledjük el, hogy ha mi is előrendelünk egy alkalmazásra, akkor ott már teljesen automatizált lesz a folyamat, hiszen az iOS készülékünk a megjelenést követően automatikusan letölti majd az adott applikációt.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!