Az Apple lesz a következő Netflix kihívó?

HusztiD 2017.11.27. 11:56 Apple Music, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 194

apple-tv-4k

Az Apple próbálkozásai ellenére egyelőre nem igazán lépett be a videó-streamingelők világába, de az utóbbi időben egyértelműen látszik az érdeklődésük. Elég csak a Carpool Karaoke-ra vagy a Planet of the Apps-ra gondolni, azonban eddig egyik sorozatuk sem hozta azt az átütő sikert, mint amit szerettek volna.

A Loup Ventures jóvoltából viszont készült egy nagyon érdekes felmérés, melyben a szakértők úgy hiszik, hogy az almások két éven belül komolyabban beszállnak a streaming bizniszbe. Jelenleg a kaliforniaiaknak kizárólag Apple Music szolgáltatással rendelkeznek, amely összesen 30 millió előfizetővel bír, de a szakemberek számítása alapján két éven belül 75 millióra növekszik az előfizetőik száma, ha komolyabban belépnek a videós bizniszbe.

23746-30339-Screen-Shot-2017-11-21-at-90754-AM-l

Az alábbi diagramról a jövő évi büdzsé olvasható le. Ha az almásokat nézzük, akkor láthatjuk, hogy az úgynevezett original tartalmakra 1,5 milliárd dollárt költenek. Viszonyításképp az Amazon is ugyanennyit költ, egyedül csak a Netflix szán rá többet. Az Apple-nél nincs licencelt tartalom, így számukra összesen a másfél milliárd dollár a teljes költségvetésük.

Mit jelent ez voltaképp? Lényegében azt, hogy ennyit költenek teljesen új kontentekre, vagyis sorozatokkal kapcsolatos dolgokra. A szakemberek úgy hiszik, hogy az Apple Music szolgáltatása hamarosan bővülni fog, így a kaliforniaiak ennek berkein belül lépnek be a sorozatok világába, ugyanis belátható időn belül már nem csak a zenéről fog szólni a szolgáltatásuk.

Természetesen korábban számos pletykát olvashattunk arról, hogy Trónok Harca és Totál Szívás kaliberű sorozatokkal állhatnak elő, de nyilván ez egy hosszabb folyamat lesz, mire sikerül mindent megvalósítaniuk. Viszont mi kíváncsian várjuk az első, nagyobb kaliberű almás sorozatokat.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!