Elő-5G támogatottsággal érkeznek a 2018-as iPhone modellek

HusztiD 2017.11.23. 13:55 iPhone 0 db 391

38258383032_840b30b0ca_b

A napokban felmerült, hogy az Intel mellett dönthet az Apple, ha 5G-ről esik szó, azonban most kedvenc elemzőnk, Ming-Chi Kupo újra hallatott magáról. Elképzelései szerint a 2018-as iPhone modellek úgynevezett pre-5G baseband chippel érkezhetnek.

Az elemző szerint a Qualcomm és Intel párosa fogja legyártani a chipeket az Apple részére, de számításai alapján az Intel viszi majd a megrendelések nagy részét, úgy a 70-80 százalékát. Mint tudjuk, az Apple közel egy éve pereskedik a Qualcommal, így érthető a döntésük, hogy minél kevesebb rendelést szeretnének feléjük leadni.

Kuo elmondása alapján sokkal gyorsabbak lesznek az új chipek, de azt érdemes tudni, hogy ezek még nem eredeti 5G chipek lesznek, azok majd később érkeznek. Gyorsabb lesz, mint a 4G, de hogy mennyivel, azt pontosan nem tudni. A szaki szerint itt 4×4 MIMO technológiát alkalmaz az Apple, míg a jelenlegi iOS készülékekben pedig 2×2 MIMO technológia található meg, így jelentős sebességnövekedést tapasztalhatnak majd a felhasználók – már persze azon területeken, ahol ki lesz építve a hálózat és lesz megfelelő lefedettség.

Ugyan még messze van a következő év szeptenbere, de mi azért nagyon kíváncsian várjuk, hogy mit mutatnak be a kaliforniaiak.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!