A Greenpeace szerint is az Apple az egyik legzöldebb tech vállalat

HusztiD 2017.10.18. 11:56 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 257

overall-grade-chart-1024x538-21

A Greenpeace kiadta az idei évi ‘Guide to Greener Electronics‘ felmérését, melyben a nagyobb tech gyártókat rangsorolták környezettudatos tevékenységük alapján. Az Apple az utóbbi évek folyamán mindig az elsők között volt, de idén sincs másképp, hiszen ezúttal is ők zsebelhették be az egyik leginkább környezetbarát tech vállalata elismerését.

Az Apple-t csupán egyetlen egy konkurens előzi meg, a Fairphone akik összesítettben B-s értékelést kaptak. Ettől függetlenül az almások sem panaszkodhatnak a B- rangsorolásra, hiszen ezzel az értékeléssel lettek ők a másodikok. Érdemes szót ejteni a nagyobb riválisokról, mint a Xiaomi, vagy Vivo, akik a legrosszabb, F értékelést kapták, miközben a Samsung, Huawei és a Google D minősítéssel érhetik be.

Az összesített minősítés három kategóriából tevődik össze: a megújuló energiafelhasználás, a fenntartható tervezés és erőforrás csökkentés, valamint a veszélyes kémiai anyagok eliminációja. A hozzáértők szerint a szóban lévő tech vállalatok kevesebb mint fele használ megújuló energiaforrást. Ezek közül az Apple az egyetlen olyan vállalat, akik az ellátási láncot is igyekeznek ezen megújuló tevékenységeken alkalmazni.

Az Apple-nek jelenleg 14 olyan beszállító partnere van, akik közel 100 százalékban használnak megújuló energiaforrást a tevékenységeik során. Ezek mellett például a HP szintén igyekszik csökkenteni a káros-anyag kibocsátást, hiszen az utóbbi időben ők is elkezdték követni a kaliforniai vállalat példáját.

태양광발전

Ami nagyon tetszett a Greenpace számára, hogy az Apple az utóbbi időben az újrahasznosítás mellett egyaránt elkötelezte magát. Jelenleg nagyon kevés olyan tech vállalat van, akik ezt az eljárást alkalmazzák, de remélhetően több ehhez hasonló kezdeményezésük lesz az óriások között. Sajnos nem igazán értékelték nagyra a szakértők az Apple szerelhetőségi indexét, ugyanis az utóbbi években úgy tervezik termékeiket, hogy nehezen legyenek javíthatóak. Emiatt pedig sok esetben újabb komponenseket kell beszerezni, ami által csökkentik magát az újrahasznosítást.

Akit bővebben érdekel a Greenpeace 2017-es beszámolója, az ide kattintva megtekintheti a teljes anyagot, valamint megnézheti, hogy mely vállalat számára milyen előnyöket és hátrányokat hoztak fel. Nyilván az Apple tovább folytatja eme tevékenységét, így nem kizárt, hogy a következő év folyamán egy fokkal feljebb rangsorolják őket. Viszont addig sincs okuk panaszkodik, hiszen így is ők üzemelnek az egyik legzöldebb vállalatként.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!