iPhone SE gyártásával nyit Indiában az Apple

HusztiD 2017.02.22. 09:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 1 db 245

iphonese-select-2016

Az indiai Economic Times beszámolója szerint az Apple hamarosan megkezdheti az iPhone-ok gyártását az ázsiai országban. Utóbbi időben többször olvashattunk erről a témáról, de egyre biztosabbnak tűnik, hogy végre-valahára megkezdik a telefonok összeszerelését.

A mostani információk szerint Bengaluruban lévő Wistron által indul meg a gyártás, akik első körben 300-400 ezer iPhone SE leszállítását tervezik. Ugyan a gyártó már készen áll, azonban az Apple részéről még mindig van két olyan indok, ami miatt váratnak magukra.

Az első, hogy az almások szeretnék még inkább meghódítani az indiai telefonpiacot, ugyanis minimális részesedéssel rendelkeznek. Az információk szerint 39 ezer rúpia lenne a telefonok induló ára, ami nagyjából 170 ezer forintnak felel meg. A baj ezzel pedig az, hogy az indiai átlagfelhasználók ennek a negyedéért vásárolnak telefont, így a kaliforniai vállalat kénytelen lesz csökkenteni az árakon.

Az IDC egy korábbi felmérése szerint egyébként 10-12 százalékkal csökkentheti az Apple az árakat abban az esetben, ha Indiában gyártják le a telefonokat, ugyanis akkor nyilván nem kell vámot fizetniük. Azonban még ez a csökkentett ár is elég magas lesz az átlaghoz képest.

A második dolog pedig, hogy attól tart az Apple, hogy nincs kellő tapasztalata Indiának az okostelefon gyártáshoz, valamint egyelőre kis üzemek vannak. Nyilván ezt idővel növelni fogják, ha beindul a biznisz, de ehhez még hosszú hónapok, akár évek szükségesek.

Ha minden igaz, akkor első sorban az iPhone SE gyártására fókuszálnak, ami mellett még iPhone 5s modelleket egyaránt legurítanak a szalagról. Viszont az tényleg kérdéses lesz, hogy milyenek lesznek a hivatalos árak az ázsiai országban, hiszen azon áll vagy bukik minden.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Lőw Anett - 2017.02.22. 11:45

    Szerintem teljesen mindegy hol gyártják.Mi 200 rupiáért riksáztunk Delhiben,másfél évvel ezelőtt,nem tudom azóta mennyit változhatott.Lógó külső vezetékektől a nagyobb márkáig mindent láttunk.

Szólj hozzá Te is!