Sokat javult az iPhone szerelhetősége a kezdeti időkhöz képest

HusztiD 2017.01.16. 13:55 iPhone 0 db 229

iphone-ifixit

A legelső iPhone-t még anno 10 évvel ezelőtt mutatta be az egykori vezérigazgató, Steve Jobs. Eme kerek szám alkalmából az iFixit csapata újból szétszerelte az eredeti iPhone-t, amelyet végül a tavaly megjelent hetes modellel vetettek össze, hiszen kíváncsiak voltak, hogy mennyit fejlődött a telefon szerelhetősége az elmúlt évtized folyamán.

A kezdetekhez képest sokat javult a telefonok szerelhetősége. Mi sem mutatja ezt jobban, minthogy az iFixit szakemberei 10-ből 2 pontot adtak az iPhone 2G szervizelésére. Akkoriban sokkal komplexebb volt a telefon felépítése, hiszen például az akkumulátor forrasztva volt. A telefont szervizelni pedig kész művészet, hiszen szinte lehetetlen anélkül felnyitni, hogy ne okoznánk benne valamilyen kárt.

Ehhez képest az iPhone 3G-től kezdve már sokat javított az Apple, hiszen onnantól mindig 7 pontszámot kaptak a szakiktól a szerelhetőségre. Végül a csapat megjegyezte, hogy érdekes látni, hogy mennyit fejlődött a telefon az évek folyamán: kezdetben kicsi és tömzsi volt, miközben most már inkább nagyobbak és jelentősen vékonyabbak az új modellek.

Az iFixit teljes beszámolóját egyébként itt tekinthetitek meg.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!