Tovább bővíti az európai iOS fejlesztői akadémiáját az Apple

HusztiD 2016.10.10. 15:25 Apple, iOS, Kiemelt hírek 0 db 148

screen-shot-2016-10-08-at-3-08-09-pm

Még csupán az előző hét folyamán nyílt meg hivatalosan az Apple első európiai fejlesztői akadémiája Nápolyban, azonban Lisa Jackson alelnök megerősítette, hogy hamarosan tovább bővítik a szolgáltatásaikat. Hónapokkal ezelőtt olvashattunk az akadémiáról, azonban az 2016/17-es szemeszter kezdetének köszönhetően hivatalosan elrajtolt a program.

Lisa Jackson egy előadás berkein belül elmondta, hogy összesen 5 olasz egyetemmel dolgoztak együtt, hogy létrehozzák a programot. Az alelnök elmondta, hogy 3-4 hetes kurzusok lesznek a diákok számára, akik belekóstolhatnak az iOS fejlesztői világba. A jelenlegi tervek alapján az első tanév végére 800 tanuló veheti igénybe a kurzusokat, azonban a következő évek folyamán bővülni fog a létszám.

Lisa elmondása alapján az összesen 9 hónapon át tartó program lényege, hogy a diákok elsajátítsák az alap iOS fejlesztői fortélyokat, amivel olyan alapvető dolgokat sajátíthatnak el, amire később bármikor építkezhetnek.

Egyelőre ugyan nem tudni, hogy belátható időn belül lesznek-e ehhez hasonló programok Európa szerte, viszont ebből látszik, hogy az Apple nagy erőket fektet abba, hogy remélhetően minél jobb alkalmazásfejlesztőket neveljenek ki.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!