Újabb Apple-FBI ügy van kibontakozóban

HusztiD 2016.10.10. 14:55 Egyéb, iPhone 0 db 405

iphone-5s-hack

Bizonyára emlékeztek még a San bernardinói terrortámadásra, hiszen az FBI eléggé negatívan állította be az Apple-t az ügy kapcsán. A Wired egy új beszámolója szerint egy FBI ügynök érdekes dolgokat osztott meg az elmúlt napok folyamán, melynek kapcsán ismételten elővehetik a kaliforniai vállalatot.

Előző hónapban Minnesotában történt egy merénylet, ahol az elkövető 10 embert szúrt le. Rich Thorton ügynök egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy megszerezték az elkövető okostelefonját, ami szintén egy iPhone volt, azonban jelkóddal van levédetve, így minél előbb megpróbálják feltörni, hátha találnak valamilyen hasznos információt a merénylettel kapcsolatosan.

A hasonlóság a két ügyben, hogy mind a két esetben halott az elkövető, így egyik sem tud a szövetségieknek bármilyen információval szolgálni, illetve mind a két férfit az ISIS-hez társítják. Természetesen az FBI jelenleg még nem sokat tud Dahir Adanról, de most az elsődleges dolguk a szóban forgó telefon feltörése lesz, amivel remélik, hogy minél több infót tudnak meg a merényletről.

És hogy mi lesz az Apple-lel? Jó kérdés. Talán az FBI újra megkísérli megkörnyékezni az almásokat, de feltehetően ismételten segítség nélkül maradnak. Hogy mi lesz az ügy kimenetele, arról még biztosan hallani fogunk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!