Ilyen lesz a prémium kategóriás iPhone; bajban a Spotify – mi történt a héten?

HusztiD 2016.08.28. 15:39 Apple, Kiemelt hírek 0 db 989

Elérkezett a nyár vége, hamarosan pedig bemutatásra kerülnek a legújabb iPhone modellek, amelyek mellé még Apple Watch 2 modelleket is kaphatunk. Jellemző volt a vihar előtti csend a héten, ugyanis valamivel kevesebb hír jutott, de ennek ellenére ismételten összeszedtük a legérdekesebb híreket.

Australian-money-780x501-780x501

Jövőre érkezik az igazán prémium kategóriás iPhone

Az elmúlt hónapok folyamán nagyon sokat olvashattunk a hamarosan debütáló iPhone 7-ről, azonban lassan kezd körvonalazódni, hogy pontosan mit várhatunk heteken belül az Apple-től. Kezdetben voltak olyan pletykák, melyek szerint három telefont dob piacra a vállalat, azonban a frissebb szóbeszédek zöme alapján csupán két telefon lesz elérhető.

14004392494_a880283a56_o

Bővebben itt.

Öt éve vezeti Tim az Apple-t – avagy már megkapta az első bónuszokat

Csak úgy repül az idő, ahogyan a mondás is tartja. Öt éve annak, hogy az Apple egykori fenegyereke, Steve Jobs lemondott a vezérigazgatói posztjáról a betegsége miatt, s helyét Tim Cooknak adta át. Az elmúlt öt év folyamán sok minden történt az Apple háza táján, melynek Cook mind részese volt.

apple-in-5-years-under-tim-cook-039-s-leadership_1472078997

Bővebben itt.

Fokozódik a küzdelem: bajban a Spotify

Az MBW egy új beszámolója szerint a Spofity korábban három fő kiadóval is szerződésben volt, azonban most mindhármójukkal alkalmi szerződéseket kötnek. A Universal Music Group-al immáron egy éve lejárt a szerződésük, míg a Warner Music Group és a Sony Music-al egy pár hónapja. Valamiért eddig nem tudtak új szerződést kötni, amely mindkét fél számára jövedelmező lenne, így a Spotify és az adott szolgáltatók csak egy-egy hónapos megállapodásokat kötnek.

screen-shot-2016-06-20-at-11-29-56-am

Bővebben itt.

Jelentős változások zajlanak az Apple-nél

A tűzhöz közel álló források szerint az elmúlt napok folyamán az Apple vezetői olyan új döntéseket hoztak meg, amelyek által némileg átalakítják a boltjaikat. Mint azt jól tudjuk, amióta Angela Ahrendts csatlakozott az almásokhoz, azóta nem csak folyamatos, de ígéretes változások történtek az Apple Store-okat illetően, hiszen úgymond életet  vitt az üzletekbe.

apple-store

Bővebben itt.

Újabb ígéretes, az egészségügyben jártas startup-ot vásárolt fel az Apple

A Fast Company egy új beszámolója szerint az Apple nemrégiben egye újabb ígéretes startupot, a Gliimpse-t vásárolta fel, akik az egészségi témában jártasok. A jelenlegi információk alapján az akvizícióra még az idei év első felében került sor, azonban egyik fél sem erősítette meg, hogy az valóban megtörtént. Vagyis az Apple a szokásos sablonszöveget nyilatkozta, mely szerint folyamatosan vásárolnak fel kisebb vállalatokat, akikről nem beszélnek a nagyközönség számára blablabla…

gliimpse

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelején jött a hír, mely szerint újabb megtévesztő malware program terjed OS X-en, majd felmerült, hogy újabb Uber riválist vásárolhat fel az Apple. Az almások beszállítóin egyre nagyobb a nyomás, így azok egyre ellenállóbbak. A két évvel ezelőtt bemutatott iPhone 6 modellekkel újabb bajok vannak az iFixit szerint, valamint az Apple kartellnek nevezte az Ausztrál bankokat.

snapchat-for-iphone-image

A hét második felében új képek bukkantak fel az állítólagos iPhone 6SE csomagolásáról, valamint fejlesztők új hintéseket találtak a következő Mac és MacBook modellekről a macOS Sierrában. A héten megjelent az iOS 9.3.5-ös biztonsági frissítés, a hét vége előtt pedig az Apple kiadta az iOS 10 beta 8 és tvOS 10 beta 7 kiadásait. Végezetül beszámoltunk, hogy tovább terjeszkedik Írországban az Apple, végül egy egy érdekes hírrel zártuk a hetet, mely szerint Snapchat féle szolgáltatáson dolgozik az Apple.

Ezek voltak tehát a harmincnegyedik hét legérdekesebb hírei. Reméljük, hogy az elkövetkezendő napok folyamán az Apple már kiküldi a meghívóit az iPhone eventre, s akkor már tudni fogjuk, hogy mikor jelentik be az új telefonokat és feltehetően a második generációs Apple Watch modelleket. Legyünk résen, már nincs sok hátra!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!