Vigyázat, újabb megtévesztő OS X malware program terjed!

HusztiD 2016.08.23. 12:40 OS X 0 db 416

mac-file-opener

A Malwarebytes csapata újabb malware gyanús programra hívta fel a figyelmet, amely eléggé megtévesztő tud lenni, hiszen könnyedén átverheti a kevésbé tapasztalt felhasználókat. Thomas Reed szakértő elmondta, hogy az új fenyegetést az Advanced Mac Cleaner honlapjáról lehet összeszedni.

A lényege, hogy ha ellátogatunk az oldalra és telepíteni szeretnénk a programot, akkor szinte gyanútlanul felkínál egy másik alkalmazás telepítését, a Mac File Opener-ét. Lényeg, hogy telepítés előtt a fenti képen látható opciókat kínálja fel az OS X, itt azonban ezt megkerülik egy hamis kiírással, ami által sok felhasználó csapdába eshet.

A hamis ablak a Mac File Opener oldalára vezényel el minket, ahonnan további szemeteket tölt le, mint a PCVARK, Mac Adware Remover vagy a Mac Space Reviver-t. Rossz hír, hogy ezen alkalmazásokat engedi telepíteni az Apple, ugyanis van fejlesztői tanúsítványuk, amit elfogadnak, így az OS X boldogan telepíti őket.

Annyira azért mégsem gáz a helyzet, hiszen a beszámoló szerint nagy veszélyt nem jelentenek a programok. Viszont érdemes lesz jobban odafigyelni a jövőben a hasonló problémákra, nehogy ti is kéretlen alkalmazásokkal találkozzatok. Nem utolsó sorban pedig egyenesen az Apple-nek érdemes jelezni, ha hasonlóval találkoznátok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!