Kemény szigorítások várnak Indiában az Apple-re

HusztiD 2016.05.27. 17:20 Egyéb, Kiemelt hírek 4 hozzászólás 187

tim-cook-india1

Az elmúlt hónapok folyamán már nagyon sokszor adtunk hírt India kapcsán, hiszen az Apple CEO-ja ez idő alatt többször találkozott az ország miniszterelnökével. Mint az köztudott, az almások szeretnének minél inkább teret hódítani az országban, hiszen egyelőre egy teljesen hatalmas, kiaknázatlan piac áll előttük.

Sajnos vagy nem sajnos, Indiában csak úgy lehet egy vállalatnak saját viszonteladói boltja, ha azzal munkát adnak az indiai lakosok számára. Ez tulajdonképpen annyit takar magában, hogy a gyártások folyamatának egy részét át kell vinniük Indiába. Ez történt ezúttal is, hiszen semmilyen kivételt nem kapott az Apple. Mint az elmúlt hetekben kiderült, az almások a Foxconn által fognak teret hódítani az országban, aminek kapcsán mindenki azt hihette, hogy minden a sínen van.

A jelenlegi hírek szerint egyelőre búcsút mondhatnak az almások az Apple Store-ok megnyitását illetően, hiszen a törvények alól ők sem kaptak kivételt. Ezek szerint pedig csak akkor nyithatnak üzletet, hogyha a boltban található termékek legalább 30 százalékát Indiában gyártották le. Hiába igyekszik Tim és csapata felvirágoztatni az országot, semmilyen más előnyt nem élveznek a többi vállalathoz képest.

Jelenleg egyébként több Apple viszonteladó található meg Indiában, de a már említett törvények miatt még nem nyithattak saját boltot az almások. A korábbi tervek szerint 2017 folyamán három hivatalos bolt is megnyílt volna, azonban ennek következtében egy kis csúszásra számíthat a kaliforniai óriás.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

 1. Pal007 - 2016.05.29. 09:14

  Hogy virágoztathatná fel az országot és lehetne annak hasznára, ha nem fekszik alá az elvárásoknak?

  (Erre reagáltam: “Hiába igyekszik Tim és csapata felvirágoztatni az országot, semmilyen más előnyt nem élveznek a többi vállalathoz képest.”)

  • HusztiD - 2016.05.29. 10:17

   Mondjuk úgy, hogy több gyárat is létrehoznak, illetve egy iOS fejlesztői központot (amire már a következő év folyamán sor kerül). Illetve érdemes a 4 ezer fős Apple Maps megemlíteni, akiket most toboroznak. És még ki tudja, hogy mit tervez Cook és csapata.

 2. Pal007 - 2016.05.31. 01:43

  Ez rendben is van, de több kell. Ha piacot akarnak, akkor feküdjenek le.
  A “hiába akarják felvirágoztatni” szövegen mosolyg nagyot – enyhén arrogáns és kacagtató… :))

 3. Pal007 - 2016.05.31. 01:43

  *mosolyogtam

Szólj hozzá Te is!