Az idei WWDC-n egy sokkal fejlettebb Siri leleplezése várható

HusztiD 2016.05.25. 13:56 Apple, iOS 6 hozzászólás 377

siri

Már lassan öt éve annak, hogy bemutatkozott az Apple virtuális személyi asszisztense, Siri. Az elmúlt évek folyamán voltak kisebb fejlesztések, azonban eddig a pontig szinte csak egy helyen stagnált. Hogy miért? Ugyanis jelenleg sem tud sokkal többet Siri, mint amit ezelőtt évekkel. Na de az idei év alkalmával ez megváltozik – legalábbis a The Information legfrissebb beszámolója alapján.

A legfrissebb információk szerint az Apple a megújult Sirivel egy Amazon Echo féle készüléket kíván piacra dobni. Sajnos a cikkből nem derült ki, hogy pontosan milyen ketyeréről van szó: egy teljesen új kiegészítő, ami hasonlóan működik, avagy úgy integrálnák a szoftvert, hogy az szinte bárhol elérhető legyen. Az utóbbira talán az Apple TV és iPhone párosa lenne a legmegfelelőbb alternatíva, ugyanis általuk hasonló dolgokat tudnánk véghezvinni egyenesen a nappaliból.

A másik dolog pedig, hogy a nem olyan régen bemutatott Viv-en felbuzdulva az almások sokkal felkészültebben szállnak ringbe: a mostani szóbeszédek alapján a WWDC folyamán az Apple kiadja a Siri SDK-t a fejlesztők számára, amely azt eredményezné, hogy a saját alkalmazásaikba is integrálhatnák a személyi asszisztenst. Például megkérhetnénk Siri-t, hogy az Uber által hívjon egy sofőrt, vagy mondjuk rendeljen kaját egy adott étteremből.

Amennyiben helytállóak a mostani információk, akkor már nem kell sokat várni mindezekre, ugyanis leghamarabb a 2016-os WWDC-n mutatkozhat be a teljesen megújult Siri. Reméljük, hogy az Apple most már erőteljesen rágyúr kedvenc asszisztensünkre, ugyanis ha ilyen mértékben haladnának, akkor egy másik szolgáltató mellett sem tudnának igazán labdába rúgni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

6 hozzászólás

  1. Xy - 2016.05.25. 14:38

    Héber és Thai nyelven is tud a Siri de Európa közepén lévő országokat nem érti!
    Ezen a téren is a konkurencia be fogja előzni az Apple-t nem csak a dupla kamera esetén. Sajnos…

  2. Yx - 2016.05.25. 20:42

    XY. Teljesen igazad van. Google már régóta érti a magyar beszédet…

  3. janika61 - 2016.05.26. 03:04

    Jelentéktelen ország vagyunk és maradung az Appel-nél.

  4. Jobbmintte - 2016.05.26. 14:55

    Minek tudna magyarul? Elenyésző a magyarul beszélők száma. Angolul lehet használni, aki meg nem tud angolul az ássa el magát. A lényeg az hogy a funkciók itt is működjenek benne, nem a nyelv. A pofám leszakadna ha magyarul beszélnék hozzá. Hihetetlen mennyi önző szar ember van.

  5. @yx - 2016.05.26. 15:21

    Siri nem ért magyarul, viszont diktálni lehet az iOs-nek. Tehát csak ért valamennyit magyarul…. :)

  6. Miike - 2016.05.26. 22:06

    Te egy mekkora arcú fütyi vagy,az ilyeneknek kellene elásni magát! Érti a diktálást,de nem tud magyarul a Siri,über szar…..IPhone 3GS óta használom,nem is kellene más,most 6S. Ennek ellenére ez a véleményem.

Szólj hozzá Te is!