Siri atyja bemutatta Viv-et, a jövőbeli új asszisztensünket

HusztiD 2016.05.10. 17:55 Egyéb, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 1 764

maxresdefault

Az előző héten már beszámoltunk, hogy hamarosan bemutatkozik Siri utódja, a Viv. Így is volt, hiszen magyar idő szerint tegnap esti órákban a Siri alapítója, Dag Kittlaus tartott egy előadást New Yorkban, ahol felfedte a nagyközönség számára Viv-et, aki a következő évek folyamán hatalmas szerepet fog játszani az emberek mindennapjaiban.

Kittlaus a TechCrunch Disrupt színpadán prezentálta, hogy mégis milyen tulajdonságai vannak Siri utódjának, Viv-nek, vagyis az új virtuális asszisztensünknek. A prezentáció során megtudhattuk, hogy mégis milyen mértékű integrációkat kapott a harmadik felek által gyártott alkalmazásokat illetően, így például egy hotelben foglalhatunk szállást a Hotels.com jóvoltából, vagy akár egy fuvart is kérhetünk az Uber által. Ehhez kapcsolódóan érdemes lesz megnéznetek az alábbi videót, ahol menet közben is látható ez az egész folyamat.

A Viv képes még ennél egy fokkal tovább menni, ugyanis komplex kérdések megválaszolására egyaránt hajlamos: például holnapután este öt órakor 21 foknál melegebb lesz-e a Golden Gate-nél? Érdemes megjegyezni, hogy a demó teljesen élő volt, ahol Kittlaus még hívásokat is kapott. Ha már csak ebből indulunk ki, akkor elmondható hogy teljesen zökkenőmentesen zajlott le a prezentáció, ami eléggé nagy bizakodásra adhat okot.

A demonstráció végén Kittlaus elmondta, hogy milyen jövő előtt áll a Viv. Szerinte a szolgáltatás sikere a harmadik fél által gyártott programokban ökoszisztémájában rejlik. Tudni illik, hogy Viv lehetősége olyan alkalmazások integrációján alapszik, mint például az Uber vagy Venom.

Sajnos azt nem tudtuk meg, hogy Viv mikor fog a nagyközönség számára egyaránt bemutatkozni, de a CEO annyit elmondott, hogy az integrációk már idén megkezdődnek. Viv jelenleg teljesen olyan, mint amilyennek Sirit képzelték eredetileg. Arról pedig, hogy milyen sikereket érnek el vele, még a jövő titka. Számotokra mennyire meggyőző az alábbi koncepció?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Muga - 2016.05.10. 23:19

    Nincs hang a videó alatt.

  2. Majkiii - 2016.05.11. 11:04

    Nem hinném, hogy sirit engednék helyettesíteni az almások bármilyen formában is, szóval szifonosok nem valószinű, hogy valaha fognak találkozni vivivel:):(

Szólj hozzá Te is!