A kínai gyártóknak köszönhetően csökkennek az iPhone eladások

HusztiD 2016.05.23. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 5 hozzászólás 322

16961-14079-iphone-early2016trio-l

Ahogyan azt már április óta tudjuk, az Apple nem zárta valami fényesen az idei év első negyedévét, legyen szó akár iPhone vagy iPad eladásról, vagy mondjuk a bevétel alakulásáról. A Gartner csapata ezúttal előállt a legújabb felmérésükkel, melyben még mindig az idei év első negyedévének az eladásait nézték meg gyártók alapján.

Első helyen a Samsung tanyázik, akiknek nagyjából sikerült az idei első három hónapban annyi telefont eladniuk, mint tavaly. Ennek következtében a piaci megoszlásuk is minimálisan csökkent 24,1 százalékról 23,2-re. Második helyen még mindig az almások vannak, azonban az előző évhez képest drasztikusan, 9 millióval csökkentek. Tavaly még a piac 17,9 százalékát tudhatták maguknak, míg az idei eladások csak 14,8-ra voltak elegendőek.

És a legfőbb dolog, amire rámutattak a Gartner elemzői, hogy az Apple tulajdonképpen az olcsóbb, kínai riválisoknak köszönhetik a visszaesést. Elég csak egy pillantást vetni a táblázatra, hiszen abból minden jól kivehető: harmadik helyen a Huawei, negyediken az Oppo és ötödiken a Xiaomi végzett.

16961-14078-Capture-l

Eléggé meglepő adatok ezek, hiszen mind a három kínai gyártónak sikerült növelnie az eladásait. Valamivel több, mint 10 millió új telefont adott el a Huawei, amit szintén ennyivel követett az Oppo. A három márka közül egyedül a Xiaomi ért el minimális növekedést, hiszen ott csupán háromszázezer darabról beszélhetünk.

Az a baj, hogy az olyan piacokon mint Kína vagy India, továbbra is az olcsóbb modellek a kelendőek. Természetesen ott is vannak, akik egy-egy iPhone után érdeklődnek, de azért érdemes tudni, hogy Indiában például átlagosan 100 dollár környékén vásárolnak okostelefonokat. Ezeket a piacokon továbbra is nehéz lesz az Apple-nek boldogulnia, azonban az utóbbi időben egyre bizakodóbb dolgok történnek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

 1. Bigyo - 2016.05.23. 23:07

  Nem jo a tablazat 2015-os oszlopa. Ha a kinaiak novekedtek 10-10e db-al kiveve a Xiaomit es az egyeb gyartok is kozel azonosat adtak el akkor vagy az Apple eredmenye nem jo vagy valahol mas fals adat van.

 2. Bigyo - 2016.05.23. 23:11

  De gyagya vagyok, nem tudok szamolni. ;)

 3. Alnus - 2016.05.24. 17:20

  Kina kenterbe veri az iPhone-t egy éven belül.
  180$ az Umi super, nézzetek meg micsoda király telefon es jobb hardverek van mint az iphone-nak és töredék áron :)

 4. Bigyo - 2016.05.24. 21:35

  Alnus. A szervizt es a garanciat jogy intezed?

 5. Alnus - 2016.05.25. 09:54

  Amiről én beszélek az egy okostelefon, amit nem aranyárban mérnek.
  Max egy évig használom aztán veszek egy másikat, persze az is jobb lesz mint egy iphone. Egy darabig még elhitetik veled ezzel a kíválló marketinggel az almások, hogy megvedd a 6x túlárazott telefont, de majd te is rájössz ha megveszel 180$-ért egy jobb telefont mint a horror áru iPhone-t, hogy itt valami nem stimmel.
  Én úgy vagyok vele, hogy jót akarok venni jó áron. Ezért is vettem 6-osig iPhone-t.
  Mára az android is tudja azt amit az IOS sőt…. Hardver terén meg egyértelmű a dolog, mivel az Apple az LG SAMU és a Foxcon-tőle függ ezért mindig késve kapja meg a csúcstechnológiát. Ez van nagyon sokat kaszálnak az almások mert a világ legjobb marketingesei dolgoznak ott, és nem az a fontos nekik, mint anno Jobseknak, hogy jobb legyen, hanem nagyobb legyen a profit.
  Nem akarok senkit lebeszélni, hisz jó kis telók az iphone-ok , de ez az én véleményem.

Szólj hozzá Te is!