Az iPhone 5se lehet a csökkenő iPhone eladások megmentője

HusztiD 2016.02.19. 07:11 iPhone 0 db 975

4inch-780x585

Mint ahogyan arról az utóbbi időben egyre többet hallhatunk, az iPhone eladások kezdenek lassulni. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a 2016 Q1-es pénzügyi eredmény, ugyanis csupán 300 ezer telefonnal sikerült többet eladni az Apple-nek, mint egy évvel megelőzően. Ez nem valami sok, hiszen ha megnézzük az elmúlt negyedévek teljesítményét, akkor ott több milliós különbségekről beszélhetünk.

Az RBC Capital Markets elemzője, Amit Daryanani úgy hiszi, hogy a nemsokára megjelenő 4 colos iPhone 5se 23 százalékkal dobhatja meg az eladásokat, ami nagyjából több, mint 10 millió plusz eladást jelent. Ha helyesek a szakértő számításai, akkor ezzel a lépéssel az Apple ha teljesen nem is, de némileg megakadályozza a csökkenő eladásokat.

Egyébként nem olyan régen beszámoltunk, hogy Indiában az Apple már beszüntette az iPhone 4s és 5c forgalmazását, így a belépőszintű modell az 5s lett. Ennek kapcsán várható, hogy az ebből adódó hézagot az iPhone 5se-vel fogják befoltozni, ami elvileg az iPhone 6 és 6s méltó keveréke lesz 4 colos kijelzőméretben.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!