Jövőre 24 bites zenéket streamelhetünk az Apple Music-ból

HusztiD 2015.12.21. 14:00 Apple Music 2 hozzászólás 266

apple_music_generic

Az Apple Music szolgáltatása jövőre sokkal minőségibb lesz az ígéretek szerint. A japán Mac Otakara beszámolója alapján a hétvégi Tokióban megrendezett Portable Audio Fesztiválon jelen lévő, meg nem nevezett informátoroknak köszönhetően kiderült, hogy az Apple 2016-ban bevezeti a 24 bites streamingelést.

A forrás szerint jövőre már 96KHz/24 bit minőségben sugározzák az almások a zenéket a jelenlegi 16 bit helyett. Mindez nem is hülyeség, hiszen a Lightning terminálok az iOS 9-cel karöltve már támogatják ezt a minőséget, aminek köszönhetően sokkal jobb és gazdagabb lesz a zenei élmény. Egyelőre nem tudni, hogy erre mikor kerül sor, csupán annyit, hogy valamikor 2016-ban. Továbbá érdemes megjegyezni, hogy aki ilyen minőségben akarja hallgatni a zenéit, annak szüksége lesz egy Lightning csatlakozóval felszerelt fülesre vagy fejhallgatóra.

Még anno az iOS 8 előtti időkben is voltak erről pletykák, ám ezidáig nem került bevezetésre. Reméljük, hogy jövőre ténylegesen megérkeznek a 24 bites zenék.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Zoli - 2015.12.21. 17:45

    A gèpek, programok egyre jobbak, de a fülek, fejhallgatók a règiek, technológia szerint, nekünk jobb akku kell, mindenhol legyen internet, jó sebeséggel, amíg ez nincs, nem kell ez a parasztvakítás.

    • HusztiD - 2015.12.21. 18:26

      Mondjuk ezt a 24 bitet pont a Lightning csatlakozóval szerelt fül és fejhallgatók fogják kihasználni, amik ugyebár drágábbak ergo minőségibbek lesznek. Jack csatlakozósból pedig már szinte forintokért lehet venni, de azok minőségéről ne beszéljünk.

Szólj hozzá Te is!