Siri mellett mostantól Cortana is elérhető iOS-re

HusztiD 2015.12.10. 12:08 Egyéb, Programok 1 db 1 104

iphone-cortana

Több hónapnyi tesztelés után a Microsoft végre kiadta a digitális asszisztensét, Cortanát iOS és Android rendszerekre. A redmondi vállalat virtuális segítője már egy ideje elérhető a saját operációs rendszereikre, ami kapcsán úgy gondolták ideje terjeszkedni, hogy még szélesebb körben ismertebb legyen Cortana. Ennek kapcsán bizonyos fejlesztők több hónapig tesztelhették, legutóbb pedig a TestFlight által hallatott magáról.

A tegnap esti órákban a Microsoft hivatalosan kiadta a Cortanát iOS-re és Androidra. Az Apple rendszerén a program egyelőre csak az amerikai és kínai App Store-ban érhető el, azonban idővel várható, hogy több országban is tiszteletét teszi. A program fejlesztői elmondták, hogy nehéz dolguk volt erre a két rendszerre fejleszteni, hiszen mindkettő esetében erősen korlátozva voltak. Természetesen ennek köszönhetően Siri sokkal több mindenre képes iOS-en, mint riválisa, azonban Cortana képes eleget tenni az alapvető kéréseinknek, akit egy “Hey Cortana” kifejezéssel előhívhatunk. A Microsoft alternatívájának a repülők és csomagok nyomon követéséhez, az érdekeltségi körökhöz, időjáráshoz és emlékeztetőkhöz van jelenleg hozzáférése.

Aki szívesen kipróbálná annak szüksége lesz egy amerikai App Store regisztrációra, ahol ingyenesen letöltheti az új virtuális asszisztenst. Ha poénkodni szeretnénk egy kicsit, akkor akár Sirit is megkérhetjük, hogy töltse le Cortanát.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Mukiens - 2015.12.10. 18:11

    Mostantó biza

Szólj hozzá Te is!