Kemény döntés vár az Apple-re; hamarosan több termék is elavul – mi történt a héten?

HusztiD 2015.11.08. 15:14 Apple, Kiemelt hírek 0 db 3 036

Egy újabb hetet tudhatunk magunk mögött, ami az Apple szempontjából nézve igen eseménydús volt. Sok érdekes hírt olvashattatok, melyek közül most összeszedtük a legérdekesebbeket, hogy ne maradjatok le semmiről sem.

Apple-Pay-image-courtesy-Apple_640x

Összefogott az Amazon, Apple és a Google

Az Amazon, Apple és Google triója nem igazán tartoznak a legjobb barátok kategóriába. Érdemes az iOS vs Android dologra gondolni, vagy éppen az Amazon legutóbbi lépésére, hiszen megszüntette az Apple TV és a Google Chromecast forgalmazását.

Mint kiderült, a trió mellé a PayPal és az Intuit is beállt, akik öten létrehoztak egy pénzügyi szolgáltatást Financial Innovation Now néven, amivel remélik, hogy a washingtoni döntéshozókat jobb belátásra bírják a digitális pénzügyi technológiák kapcsán. Ebben olyan szolgáltatások szerepelnek, mint az Apple Pay vagy a Google Wallet.

apple-money-780x520

Már Steve-nél is felmerült az Apple Car koncepciója

Steve Jobs komolyan fontolóra vette az Apple Car projektet még anno 2008-ban, egy évvel a legelső iPhone piacra dobása után. Mi lett volna, ha az Apple ekkor belevág? Hogy nézett volna ki? Milyen lett volna a műszerfal, milyenek az ülések? Mi hajtotta volna? Ehhez hasonló kérdések merültek fel Steve és Tony Fadell között a beszélgetéseik során. Végül annyiba maradt az ötlet, hiszen Steve inkább az iPhone-ra fordította a vállalat figyelmét, ami most, 7 évvel később páratlan népszerűségnek örvend.

iPhone Announcement

Kemény döntés elé néz az Apple

Szerdán új törvényjavaslatot hoztak az Egyesült Királyságban, aminek következtében a nagyvállalatok kötelezőek lesznek feltörni a telefonjaikat a kormányzati ügynökségek számára, amikor arra szükségük van. Ha ez bekövetkezik, akkor az Apple köteles lesz ezeknek a kéréseknek eleget tennie, különben betiltják a telefonjaikat az Egyesült Királyságban. Illetve az sem kizárt, hogy nem tesz eleget az Apple és beszünti az iMessage és FaceTime szolgáltatását a szigetországban.

screen-shot-2015-03-03-at-12-10-31-pm

Decembertől több Apple termék is elavul

Az Apple bizonyos időközönként tesz korábbi Mac, iPod és egyéb kiegészítőket úgynevezett elavult státuszba. Ez annyit jelent, hogy többé nem vehető igénybe a szervizszolgáltatás az Apple, illetve viszonteladók által. Általában már 5-7 éve piacra dobott termékek jelentik az elavultságot a kaliforniaiaknál. Zömében a 2009-ben kiadott gépeket érinti a dolog, azonban decembertől már az első generációs iPod Touch is elavulttá válik.

57394283_2_1000x700_macbook-pro-mid-2009-model-upload-photos_rev001

Bővebb információ itt.

Az 5,9 milliárdos üzlet

A hét elején a Call of Duty sorozat fejlesztője, az Activision Blizzard felvásárolta a King Digital Entertainment-et. A Candy Crush Saga-ról híressé vált fejlesztőcsapatot 5,9 milliárd dollárért szerezték meg, ami az eddigi legnagyobb ilyen akvizíció. Emlékezzünk csak vissza, hogy tavaly májusban mennyiért szerezte meg az Apple a Beats Electronics-ot. 3 milliárd dollárért, ami jóformán a fele annak, amit most az Activision elköltött. Érdemes lesz kivárni, hogy milyen irányba mennek el a mobil játékok terén.

screen-shot-2015-11-02-at-11-04-50-pm

További érdekességek

A hét elején kiderült, hogy az Apple visszautasította Adele ajánlatát az új albuma és turnéja kapcsán. Nem sokkal később kaptunk egy rövid, ám de annál jobb iPhone 7 koncepcióvideót. Megjelent a Google új okostelefonja, amely könnyebben hajlik, mint egy iPhone 6 Plus, ha pedig Nexus 6P, akkor kaptunk egy összehasonlító videót is. Ha az előző héten nem lett volna elég, akkor most kiderült, hogy továbbra is katasztrofálisan teljesít az új Steve Jobs film. A keddi nap folyamán pedig megkaptunk az iOS 9.2 és OS X 10.11.2 legfrissebb bétaverzióit.

November elejével elkészült a legújabb drónvideó az épülőfélben lévő Campus 2-ről, majd kiderült, hogy hamarosan jöhetnek a nyomásérzékeny billentyűvel szerelt MacBook modellek. A héten hallhattunk Ming-Chi Kuo-ról, aki szerint hónapokon belül érkezik az új 4 colos iPhone modell, továbbá az iPhone 7 Plus már 3 GB RAM-ot fog kapni. A hét egyik legérdekesebb híre az volt, hogy a japán kutatók megalkották az acélerős üveget, amit évek múlva akár a telefonjainkban is viszontláthatunk.

Apple-Campus-2-780x352

A hét második felében kiderült, hogy új területet vásárolt az Apple, ami 30 százalékkal nagyobb, mint amin a Campus 2 épül. Később még azt is megtudhattuk, hogy megjelent az XcodeGhost új verziója, amely továbbra is fenyegetettséget jelent. A héten még arra is fény derült, hogy miért csak 8 országban érhető el az Apple TV Siri-je, ugyanakkor felmerült, hogy gondok adódtak a Touch ID-val az iOS 9.1 kapcsán. Végül láthattunk egy új HTC videót, amely kísértetiesen hasonlít az Apple 1984 című reklámjához.

Ezúttal ezek voltak a negyvenötödik hét legérdekesebb hírei. Érdemes lesz jövőhéten is figyelni, hiszen ha igazak a korábbi értesülések, akkor a hét közepétől megvásárolható lesz az újdonsült iPad Pro.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!