Hamarosan érkezhetnek a nyomásérzékeny billentyűzettel szerelt MacBook modellek

HusztiD 2015.11.04. 11:30 Apple, Egyéb 3 hozzászólás 353

New-MacBook-2015-keyboard

Az Apple lassacskán minden terméke kapcsán bevezeti a Force Touch technológiát, hiszen elsőnek a MacBook Pro trackpadjei kapták meg az új fícsört, amit az Apple Watch követett, végül pedig a régóta várt iPhone 6s és 6s Plus is megkapta a nyomásérzékeny funkciót. A legújabb információk szerint az almások következő lépése a nyomásérzékeny billentyűzet bevezetése lehet.

Egy most napvilágra került szabadalom alapján az almások egy futurisztikus billentyűzeten dolgoznak, amely érzékeli, hogy milyen erősen ütjük le a gombokat. Mint már megszokhattuk, különböző szintű erősségek lennének, így egy gomb erősebb lenyomásával akár hozzárendelhetünk valamit az OS X alatt. Sajnos pontos információk nem derültek ki a szabadalomból, hogy mire használhatnánk, de vélhetően szövegszerkesztésnél nagyon hasznos lenne, ahol egy erősebb leütéssel akár nagybetűt írhatunk a kicsik helyett.

Persze nem árt megfeledkezni arról sem, hogy az Apple az előző hónapban, az iMac család frissítésével karöltve dobta piacra az új Magic Keyboard-ot. Mint tudjuk, a kaliforniai óriás nem ad ki évente új perifériákat, így erősen kérdéses, hogy mikor jönne a nyomásérzékeny billentyűzet. Bár abban szinte biztosak lehetünk, hogy egy ilyen technológiát legelsőnek a hordozható gépeikben fognak bemutatni. Akár az sem kizárt, hogy 2 éven belül már Force Touch billentyűs MacBook modelleket kaphatunk az Apple-től.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Gery - 2015.11.04. 14:44

    Előbb az iPad Air 3 legyen nyomás érzékeny. Már rendelném mint állat! Arany 64GB

  2. BZs - 2015.11.05. 01:33

    Hasznosabbnak érzek egy szimpla monitort a penhez!

  3. S - 2015.11.05. 20:58

    Szerintem ez jó irány!

Szólj hozzá Te is!